Diz İğnesi; Diz ağrılarının pek çok sebepleri vardır. Bunları birçok gruba ayırmak mümkündür. Örneğin ağrının başlangıç zamanına göre, yeni başlayanlar akut olarak adlandırılırken, 3 aydan daha uzun bir süredir olanlara ise kronik ağrı denilmektedir.
Akut diz ağrılarının en önemli nedenleri, spor yaralanmaları, sık sık düşmeler, menisküs yırtıkları, eklem romatizmasının artış dönemleri örnek olarak verilebilir. Kronik diz ağrısın en ciddi sebepleri ise, gençlerde diz kapağının problemleri, yaşlılarda ise kireçlenme sorunudur. Orta yaşlarda ise iltihaplı romatizmalar sayılabilir. Diz ağrıları için son dönemlerde uygulanan PRP tedavisi, oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

PRP yani kök hücre tedavisi, son yıllarda çok fazla umutlar vaat eden bir yöntemdir. Hasta kişinin, kendi kanı alınır, 15-20 bir dakikalık işlemden geçirilerek, trombosit ve beyaz küre hücrelerinde zengin kalan kısmı alındıktan sonra, hastanın dizine iğne yardımıyla enjekte edilir
Diz İğnesi

Diz kireçlenmesi için, toplamda 3 doz olarak uygulama yapılır. Beklenen ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Sadece, enjeksiyon sonrası bazı hastalarda reaksiyona bağlı olarak, hafif şişlik ve ağrı görülebilmektedir. Bu durum 2-3 gün süreyle, buz uygulaması ve basit ağrı kesiciler yardımı ile geçmektedir.

PRP tedavisi sonrasında, hastanın mümkün olduğu kadar, kortizon gibi ilaçları kullanmaması gerekmektedir. Fizik tedavi ve egzersizlerini düzenli yapması çok yararlıdır. PRP diz iğnesi, beklenen etkisini hemen göstermez, etkisini göstermesi için 3 ay gibi bir süre beklemek gerekmektedir.