Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.forumunuz.com/saglik-kosesi/)
-   -   Dr. Mehmet Öz Anlattı Corona virüsü için önlemler (https://www.forumunuz.com/saglik-kosesi/158141-dr-mehmet-oz-anlatti-corona-virusu-icin-onlemler.html)

Cookie 12 Mart 2020 08:17

Dr. Mehmet Öz Anlattı Corona virüsü için önlemler
 
‘7 saat uyuyun, yüzünüze dokunmayın, tokalaşmayın’

Corona virüsü dalga dalga bütün dünyayı sararken, virüse karşı alınacak önlemler de önem kazandı. Dr. Mehmet Öz, basit önlemlerle bu virüsten korunulabileceğini söyledi, eylem planını açıkladı.

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, yayımladığı bir video ile Corona virüsü salgınına karşı alınabilecek önlemleri anlattı. Paniğe gerek olmadığın söyleyen Öz, basit önlemlerle virüsten korunulabileceğini söyledi. Çoğu vakanın şiddetli olmadığını söyleyen Mehmet Öz, “En yüksek risk altında olanlar yaşlı insanlar. Astım, diyabet, kalp hastalığı gibi kron ik rahatsızlığı olanlar da ciddi bir enfeksiyon geliştirme riski altında” diye konuştu.

EGZERSİZİ UNUTMAYIN
Doktor Mehmet Öz, virüs önlemlerini ise şöyle sıraladı: “Yeterli uyku, düzenli egzersiz, soluduğunuz havayı nemlendirin, el sıkışmayın, yüzünüze dokunmayın. 7 saat gece uykusu, bağışıklık sistemini desteklemesi için meditasyon, gün aşırı düzenli yarım saatlik periyotlarla egzersiz.”

Dünya Sağlık Örgütü'nün de uyardığı bağışıklık sisteminin kuvvetlendirme ile ilgili Öz, grip aşısı olmak, D3 vitamini almak ve sebze, meyve tüketimi önerdi.

07 Ucu Olan 13 Mart 2020 03:58

Cevap: Dr. Mehmet Öz Anlattı Corona virüsü için önlemler
 
iyi hoş'da yayında'da sordum bazılarına cevap alamadım .. bu evli olanlar karı koca ilişkilerini napıcak sabunu kullanım alanlarını ayırıcazmı :D mesela evi havalandırıyor hanımlarımız kızlarımız e durup dururken bu havadan eve gelen birşey değilse neden sıklaştırsın .. demek istediğim biraz sıkıyoruz galiba insanları :D . bugün esenyurttan bir toplu taşıma yaptım metro falan değil falanca belediyenin bir minibüsü .. içinde ben kendimi yabancı birşey hissettim maskeler falan böyle bir değişik bakışlar v.s hani içimden geldi arabayı bir durdur bi inin noluyo konuşcaz diye :D abi takmayın maske o maske tozu bile geçiriyor virüste hiç bir işe yaramaz aksine nefesiniz daralır ki daralıyorda görüyorum .. veba falan yok relax biraz ..insaların suratına konuşurken tükürmeyin yeter bide ağzınızda burnunuzla oynayıp sağ sola dokunmazsanız tamamdır .. bizim ülkenin insanları temizdir pis insanlar değiliz zaten


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem