Geniz akıntısı nasıl geçer?

Geniz akıntısı burun ve sinüslerden boğaza doğru olan akıntıdır. Boğazda mukus birikmesi hissidir. Özellikle mevsim değişimleri, soğuk kuru ve kirli havalarda, bağışıklık sisteminin güçsüz düştüğü durumlarda geniz akıntısı kendini daha çok hissettirir.
Şimdi size önereceğimiz tedaviler ile geniz akıntısından kolayca kurtulmanız mümkün. Yalnız öncelikle, tıbbi tedavi şart. Yani KBB doktorunun tedavisi ile birlikte, size, önerdiğimiz ev tedavilerini de uygulayarak geniz akıntısından kolayca kurtulabilirsiniz.

Geniz Akıntısında Yapılması Gereken Ev Tedavileri :

* Buruna tuzlu su çekin. Bunun için bir litre kaynamış soğumuş suyun içine bir tatlı kaşığı tuz ve karbonat katıp karıştırmanız yeterlidir. Hazırladığınız bu suyu, bol bol burnunuza çekebilirsiniz.

* Buhar banyosu yapın. Özellikle mentol, okaliptüs içeren buğuseptil, vicks gibi ürünlerden kaynar suyun içerisine konulduktan sonra 10-15 dk ağız içerisine ve burun içerisine buharın solunum yoluyla girmesi, mukus hareketini hızlandırdığı gibi üst solunum yollarının temizlenmesini de kolaylaştırabilir. Papatya buharı da yine solunum yollarının temizlenmesini kolaylaştırabilir. Şiddetli astım krizleri olan hastalarda bitkisel buhar banyoları sakıncalı olabilir.

* Bol sıvı alın. Su içilerek ya da sulu meyve ve sebzelerin tüketilerek mukusun daha ince ve sulu üretilmesi sağlanabilir.

* Odada soğuk buhar makinesi çalıştırın.

* Hayvan tüyü, polen, toz, vs gibi alerjenlerden ve sigara dumanından kaçının.

* Baharatlı yiyeceklerden uzak durun.