Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Meltem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
GB
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu

Standart Hamile kalamıyorsanız tiroitlerinize baktırın

09 Aralık 2016
1





Hamile kalamıyorsanız tiroitlerinize baktırın
Çarpıntı, sinirlilik, iştahsızlık veya kilo artışı, yorgunluk, üşüme gibi birçok belirtisi olan tiroit hastalıkları erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür. Tiroit bezinin az çalışması başta kısırlık olmak üzere vücutta pek çok olumsuz etkiye neden olabilir

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tiroit hastalıkları hakkında bilgi verdi: "Guatr, tiroit bezinin fazla büyümesi durumunda oluşan bir hastalıktır. Bu durum iyot alımı eksikliğinde oluşabilmekte ve iyotlu tuz kullanımında normale dönebilmektedir. Bu hastalık ortaya çıktığında iyot desteği ile normale dönüş sağlanabilmektedir. Bu arada sadece iyot eksikliğine bağlı olmayan guatr durumları da söz konusudur. Tiroit bezinde oluşabilecek kitleler veya çeşitli sebepler ile tiroit bezinin büyümesi guatra sebep olabilir.

Hipotiroidi yani tiroitlerin az çalışması; otoimmun yani vücudun iç dinamiklerinden kaynaklı olarak tiroit bezinin zarar görmesidir. Bu sebeple bezin zarar görmesi; çalışma kapasitesini düşürür ve az çalışmasına sebep olur. Otoimmun sebepler vücudun kendi dokularına karşı yabancılaşması ve bağışıklık sisteminin tiroit bezini yok etmeye çalışmasıdır. İltihaplanmaya sebep olabilir ve Haşimato oluşur. Genellikle ilerleyen yaşlarda görülmektedir."

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİ DE ETKİLER

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tiroit hastalıklarının gebeliğe engel olup olmadığını şu sözlerle anlattı: "Tek başına tiroit hastalığı gebeliğe engel olur denemez fakat herhangi bir kısırlık sebebi mevcut ise tiroit bu durumda gebeliğe olumsuz etki edebilir. Hipotiroidi; genç kızlığa geçiş, hamilelik ve menopoz dönemleri gibi kadınların hormonal dengesinin bozuk olduğu zamanlarda aktif hale gelebilmekte ve hızlı ilerleyebilmektedir. Bu durum birçok organın çalışmasını etkilediği gibi rahim ve yumurtalıkları da olumsuz etkileyebilmektedir. Hipotiroidi olan kadınlarda gebelik zor gerçekleşmektedir. Gebe kalındığı durumlarda düşük ihtimali de artmaktadır. Tiroit hormonu eksikliği anne karnındaki bebeğin zeka ve fiziki gelişimini de olumsuz etkilemektedir. Gerekli hormon tedavisi başlanarak tiroit problemini çözmek mümkündür ve gebeliğe engel olmaktan çıkarılmaktadır."

HORMON TEDAVİSİYLE DÜŞÜK RİSKİ ORTADAN KALDIRILIYOR

Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tiroit hastalıklarının düşüğe neden olup olmadığını şöyle anlatıyor: "Sorunlu gebeliklerde veya kısırlık tedavisi gören kişilerde düşüklerin sebebi olarak değerlendirilebilir. Bu durumda hormon tedavisi planlayarak vücuda olan olumsuz etkileri ve tiroide bağlı düşük yapma riski ortadan kaldırılır. İnfertilite tedavisi gören hastaların tiroit testlerine bakmak ve gerekiyor ise tedavi başlanarak kontrol altına almak infertilite tedavisinin sonucuna olumlu katkı sağlar. Normal şartlar altında gebelik düşünen kadınların hormonlarına bakılıp tiroit problemi olup olmadığı değerlendirilmeli ve tedavi sırasında vücudun diğer organlarına da olumsuz bir etki yapması engellenmelidir."




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Lanet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
28 Kasım 2016
Yaş
30
Mesajlar
285
Seslenildi
29 Mesaj
Etiketlendi
10 Konu
Ruh Hali
Seytan
Standart Cevap: Hamile kalamıyorsanız tiroitlerinize baktırın
09 Aralık 2016
2
En kısa zamanda baktırıcam.
She's mad, bu she is magic. There's no lie in her fire.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj