Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Lithium
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Meltem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
GB
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu

Standart Kahvenin mucizevi faydaları

31 Ocak 2017
1



Seul Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacıların fareler üzerinde yaptığı bir deneye göre az uyku nedeniyle strese giren fareler kahve aromasına maruz kaldıklarında, beyinlerinde bu strese bağlı olarak oluşan proteinde de bir değişim yaşanıyor.



Kahve Parkinson hastalığıyla ilgili semptomları azaltabilir
Science Daily’de Dr. Ronald Postuma tarafından kaleme alınan bir çalışmaya göre, kahve içmek Parkinson hastalarının hareketlerini kontrol etmelerinde onlara yardımcı oluyor. Ayrıca kahve içenlerin Parkinson hastalığına yakalanma oranları da daha düşük.

Kahve karaciğeriniz için çok yararlı
2006 yılında 22 yaş üstü, 125 bin kişiyle yapılan bir araştırma, günde en az bir bardak kahve içenlerin karaciğer sirozuna yakalanma ihtimallerinin yüzde 20 daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Kahve daha mutlu hissetmenizi sağlayabilir
National Health Institute tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde dört bardak ya da daha çok kahve içenler, hiç içmeyenlere oranla yüzde 10 oranında daha az depresyona giriyor.

Kahve tüketiminin daha düşük intihar oranlarıyla da bir ilişkisi var
Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde iki ile dört bardak kahve tüketimi, hem erkekler hem de kadınlar için intihar oranını yüzde 50 civarında düşürüyor. Bunun nedeni de kahvenin hafif bir antidepresan olarak da etki gösterip serotonin, dopamin gibi sinirsel salgıların üretimine yardımcı olması olarak gösteriliyor.

Kahveyi kullanmanın pratik ve kolay yöntemleri ise şu şekilde:
* 1 fican kuru kahveyi tavada 1-2 dk kavurduğunuz zaman evdeki kötü kokulardan kurtulmuş olacaksınız.
* Buzdolabınızdan kötü kokular gelmeye başladığında. 1 fincan kuru kahveyi kavurun ve bir küçük kap ile dolaba koyun.15-20 dk sonra dolabınızdaki kokuların gittiğini göreceksiniz.
* Evde balık pişirdiğinizde aynı şeklide kahve kavurun ve mutfağın herhangi bir köşesine kahveyi yerleştirin. 30 dk sonra balık kokusunun yok olduğunu göreceksiniz.
* Ayrıca, balık, soğan gibi besinlerden dolayı ellerinizde bir türlü gideremediğiniz kötü bir koku varsa, kahve telvesini ellerinizde iyice ovaladıktan sonra yıkamak, kötü kokulardan kurtulmaya yardımcı olur.
* Kahve, toprağımsı dokusu sayesinde peeling olarak da kullanılabilir.
* Ölü derilerden arınmak ve selülitten kurtulmak için kahve telvesi veya minik çekilmiş kahve çekirdekleri ile derinize masaj yapabilirsiniz.
* Selülit gidermek için kullanacağınız kahve telvesine bir miktar hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Bu karışımı cildinize dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Ölü derilerden arınmak için de benzer bir yöntem izleyebilirsiniz. Bunun için kahve telvesi ve çekirdeklerini, bir yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp, birkaç dakika hafif bir şekilde cilde yedirmek yeterlidir. Bu işlemin hemen ardından maskeyi uyguladığınız bölgeyi güzelce yıkamayı unutmamalısınız.


Kahve, bitkileri güçlendirmek için gübre olarak da kullanılabilir.
Kahve ile yapılan gübre, özellikle asitli toprak isteyen bitkilerde kullanılabilir. Çünkü kahve, bakır, potasyum, magnezyum ve fosfor gibi elementleri içerir ve bunlar, asitli toprakta yetişen bitkilere gerekli maddelerdir. Çekilmiş kahve ayrıca havuç ve turp tohumlarına eklendiğinde, bu tohumların hızlı ve kolay büyümelerini sağlar.

Kahve, karıncaların ve özellikle kedi gibi bazı hayvanların uzak durmasını sağlayan keskin bir kokuya sahiptir. Karıncalardan kurtulmak için, bulundukları yere kuru kahve telvesi dökebilirsiniz. Kedileri uzak tutmak istiyorsanız, kahve çekirdeklerini limon veya portakal rendesi ile karıştırabilirsiniz.Ayrıca ev hayvanlarınızın derisine hafif bir şekilde ıslak kahve çekirdeği veya ıslak kahve telvesi sürdüğünüzde, pirelerin hayvanınızdan uzak durmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Kahvenin aşındırıcı ve asidik özellikleri de vardır. Bunlardan dolayı kahve, özellikle mutfakta, yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Bunun için, çekilmiş kahveyi biraz sabun ve su ile karıştırmak yeterlidir. Bu karışımı temizlemek istediğiniz inatçı yüzeylerde kullanabilirsiniz.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
27 Kasım 2015
Mesajlar
8.927
Seslenildi
744 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Standart Cevap: Kahvenin mucizevi faydaları
31 Ocak 2017
2
Türk kahvesi içiyorum ben. Her gün içince çarpıntı yapıyor.
Meltem bunu beğendi.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
26 Eylül 2016
Mesajlar
10.664
Seslenildi
659 Mesaj
Etiketlendi
76 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk
Standart Cevap: Kahvenin mucizevi faydaları
31 Ocak 2017
3
Bende çarpıntı falan yok:d
Severek içiyorum.
Meltem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
GB
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu
Standart Cevap: Kahvenin mucizevi faydaları
31 Ocak 2017
4
ben günde 1 tane yada bazen hafta da 2 tane .

fazlası yasak

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj