Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Nutella
  • 1 Post By Lucas Hood
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Standart Tenisçi Dirseği Hastalığı nedir?

08 Nisan 2017
1

Bu makalemizde tenisçi dirseği nedir, tenisçi dirseği tedavisi, gibi tenisçi dirseği hastalığında önemli sorulara cevap vermeye çalışacağız.



Tenisçi dirseği hastalığı nedir?

Tenisçi dirseği hastalığı genellikle orta yaşlarda ve daha çok erkeklerde görülür. Tenis oyuncularında sık görüldüğü için tenisçi dirseği olarak adlandırılmış olan bu hastalık, sürekli el aleti kullananlarda, el işi ve örgüsü yapanlarda, yoğun bahçe işleri çalışmalarında ortaya çıkabilir. Devamlı el sıkışan insanlarda (siyasetçi gibi), marangozlarda, bahçıvanlarda ve diş hekimlerinde sık görülmektedir. Yani bu hastalığın oluşması için tenis oynamaya gerek yoktur.

Tenisçi dirseği hastalığı daha çok sık kullanılan kolda (solaklarda sol kol gibi) görülür. Ağrı, dirseğin dış tarafı olan ve lateral epikondil denilen bölgesine, kasın (ekstansör karpi radialis) yapıştığı yerdedir. Bu bölgede daha çok hissedilir. Ağrı istirahatle azalır, kolun kullanımıyla artar. Kolun içe ve dışa döndürülmesi ve elin kavrama hareketiyle ağrı belirginleşir. Ağrı genelde yavaş başlangıçlıdır, daha sonra ön kola ve el sırtına doğru yayılma gösterebilir.



Tenisçi dirseği hastalığında tedavi

Tenisçi dirseği tanısı uzman doktor tarafından muayene sırasında çok kolay konulur. Tedavide hastalığa neden olduğu belirlenen aktiviteler kısıtlanmalıdır. Dirsek epikondil bölgesine takılan bantların, ağrı engellenmesinde olumlu etkisi vardır. Ağrının yoğun olduğu lateral epikondil bölgesine yapılan uygun enjeksiyon hastalığın iyileşmesinde çok büyük rol oynar. Enjeksiyonda seçilen steroid (kortizon) ve lokal anestezik karışımı yapılır.


Hastanın dirsek aktivasyonlarını tamamen ortadan kaldırmaması iyileşmeyi geciktirebilir. Ağrının devamı halinde yapılan enjeksiyon iki-üç hafta ara ile birkaç kez tekrarlanabilir. İnatçı olgularda cerrahi tedavi yapılır. Tenisçi dirseği tedavisinde sonuç genelde mükemmeldir.

Lucas Hood bunu beğendi.
Lucas Hood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ağaçtan düşen yaprak nasıl kurumaya mahkumsa;Gönülden düşen insan da unutulmaya mahkumdur.
Üyelik tarihi
26 Mart 2017
Bulunduğu yer
Adana
Yaş
33
Mesajlar
355
Seslenildi
42 Mesaj
Etiketlendi
30 Konu
Ruh Hali
Merakli
Standart Cevap: Tenisçi Dirseği Hastalığı nedir?
08 Nisan 2017
2
İyileşme süreci kısa olan bır rahatsızlıga benzıyor
Nutella bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj