Kilo Kontrolü İçin Mutfak İpuçları

Kilonuzu kontrol altına almak ve sıkılaşmak istiyorsanız mutfağınızla iyi geçinmelisiniz. Peki ama nasıl? Daha önce hiç düşünmüş müydünüz bilmiyoruz ama mutfağın, formda yaşamınızda sandığınızdan da büyük bir etkisi var. Şimdi formda kalmak için mutfağınıza yapmanız gerekenlere dair bazı ipuçları vereceğiz.

Öncelikle mutfağınızı temizlemekle işe başlayabilirsiniz. Daha sonra yeni yaşam tarzınız için alışverişe çıkmalı ve stok yapmalısınız. Tabii bu yeni yiyecekleri koymak için; dondurulmuş yiyecek, pirinç, beyaz ekmek gibi yiyecekleri de artık evinizde tutmamalısınız.

Mutfağa Meyve Sepeti

Mutfağınızı yeni hedefinize uygun olarak düzenlerken, meyvelerinizi de her an ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurmalısınız. Burada bahsettiğimiz meyveler; muz ya da elma gibi kalorili olanlar değil antioksidan özelliği taşıyan meyveler. Vitamin ve lif kaynağı meyveleri yakınlarınızdan ve göz hizanızdan eksik etmeyin.

Yağlara Dikkat!

Bir başka önemli nokta ise katı yağlar yerine sıvı yağlar kullanmanız gerektiğini unutmamanız. Eğer yemeklere ve salatalara koyduğunuz yağ miktarından endişe ediyorsanız bir yağ sprey şişesi kullanarak çok daha az yağ kullanabilirsiniz.

Baharat Rafını Dolu Tutun

Yemeklerinizde baharatları es geçmeyin. Kalori içermeyen ve yemeklere lezzet katan baharatları keşfetmek oldukça leziz olabilir. Ayrıca baharatlar; tereyağı ve krema ihtiyacını ortadan kaldırıp yemeklere lezzet kattığı için de tercih edilmeli.

Dondurucunuzu Verimli Kullanın

Buzdolabınızı nasıl dolduruyor ve ne kadar verimli kullanıyorsunuz? Örneğiniz dondurucunuzla aranız nasıl? Unutmayın ki, dondurucunuzu doğru bir şekilde doldurmanın fit kalmanıza büyük katkısı var. Dondurulmuş sebzeler, kısa bir çözülme süresinin ardından pişebilir hale geliyor ve kolay şekilde lezzetli bir yemek yapmanıza olanak sağlıyor. Dondurulmuş meyveler de serinletici ve vitamin alınabilecek yiyecekler olduğundan oldukça iyi bir alternatif olarak sayılabilir.

Protein alabileceğiniz ucuz seçenekleri sakın atlamayın. Örneğin balık ve yağsız et, müthiş birer protein kaynağıdır. Konserve somon ve sardalya da omega-3 ve kalsiyum açısından zengin olduğundan, mutlaka buzdolabınızda bulunmalı.

Kahvaltıya Yer Açın

Tabii en önemli öğün olan sabah kahvaltısını düşünüyorsunuz şu an muhtemelen. Onu da unutmadık. Güne doyurucu ve dengeli bir başlangıç çok önemli. Bu nedenle buzdolabınızda kahvaltılar için ayrı bir yer organize edin. Yoğurt, yulaf ezmesi, çilek ve tahıllı ekmeğin yanında bir smoothie ile güne zinde başlayabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, mutfağınız formda yaşam yolundaki en iyi dostunuz!