Elma Sirkesi İle 10 Kilo Verdim Diyeti Nasıl Yapılır? Aç Karnına Sirkeli Su İçmek



Elma sirkesi kilo vermek amaçlı kullanabileceğiniz en etkili maddelerdendir. Aslında MÖ 8000'lerde Mısırılılar kilo vermek için elma sirkesi kullanırlarmış.

Elma sirkesi kilo vermek amaçlı kullanabileceğiniz en etkili maddelerdendir. Aslında MÖ 8000'lerde Mısırılılar kilo vermek için elma sirkesi kullanırlarmış. Bu eski yöntem, elmanın mayalanarak suyu elde edilmesiyle yapılmış olup tansiyonu ve kolesterolü düşürür, sivilceleri geçirir, boğaz ağrısına iyi gelir ve kanserle savaşır. Aşağıda elma sirkesi kullanarak metabolizma hızınıza göre 10-20 kilo vereceğiniz yöntemleri bildireceğiz. Elma sirkesini aç karnına içmek, yemeklerden yarım saat önce içmek zayıflamakta daha etkili rol oynayacaktır.

Elma sirkesi içinde bulunan asidik içeriği sayesinde kilo vermeye yardımcıdır. Bu asidik özellikler vücutta yağ toplanmasını engeller. Elma sirkesi aynı zamanda tüketilen besinlerin vücutta emilimine yardımcı olur, sindirim problemlerini geçirir ve enfeksiyonlarla savaşır.

Elma Sirkesi Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

1-2 tatlı kaşığı elma sirkesini 1 bardak su içine ekleyin.
Akşamları bu sudan tüketin.
Zaman içinde suya kattığınız elma sirkesi miktarını 2 yemek kaşığına kadar çıkarabilirsiniz. Bunda aşırıya kaçmamalısınız.
Elma Sirkesi ve Yeşil Çay

Yeşil çay antioksidan açısından zengin olup vücuttan zararlı toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemini rahatlatıp iyi gelmektedir. Elma sirkesi, çay ve bal karışımı iştahı bastırmak ve kilo vermek için mükemmeldir

Malzemeler

1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı yeşil çay
1 tatlı kaşığı bal
1 bardak su
Suyu kaynatın. İçine yeşil çayı atın. 3 dakika demledikten sonra ocaktan alın ve çayı süzün. Daha sonra içine elma sirkesi ve balı ekleyip tüketin.

Elma Sirkesi ve Tarçın

Elma sirkesinin keskin bir tadı vardır, tarçın, bu tadı kırıp içilecek hale getirecektir. Bu karışım kan şekerini düşürecek ve kalp hastalıkları riskini azaltacak, zayıflamaya yardımcı olacaktır.

Malzemeler

1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
1 bardak su
Suya tarçını katıp kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra elma sirkesini ekleyip. Güzelce karıştırıp tüketin.

Elma Sirkesi ve Çemenotu Tohumu İle Zayıflama Formülü

Çemenotu metobolizmayı hızlandırır ve vücudu insülini karşı duyarlı hale getirir. Elma sirkesi ve çemenotu karışımı bir araya geldiğinde kilo vermek için çok etkilidir. Dahası, çemenotu tohumlarının tatlı tadı, elma sirkesinin asidik tadını kırmaya yardımcı olur.

Malzemeler

1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı çemenotu tohumu
1 bardak su
Çemenotu tohumlarını bir gece boyunca suda bekletin. Ertesi sabah bu suya elma sirkesi ekleyip güzelce karıştırıp tüketin.

Elma Sirkesinin Zayıflamaya Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesi İştahı Bastırır

Elma sirkesinin asıl bileşiği asedik asittir. Bu asit doğal bir iştah bastırıcıdır. Elma sirkesi içtiğinizde vücudunuzdaki açlık hissi azalacaktır. Vücudun açlık çekmesinin sebebi vücuttaki kan şekeri seviyesinin düşük olmasıdır. Elma sirkesi kan şekeri seviyesini kontrol eder ve açlık hissini nerdeyse çok eder. Şeker ya da tatlı bir şey için yeme isteğiniz yavaş yavaş kaybolmaya başlar.

Avrupa Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan araştırmalar, elma sirkesinin yemekle birlikte tüketenlerin, onsuz yemek yiyenlere göre 2 kat daha tok hissettiklerini ortaya koydu.

Elma Sirkesi Metabolizmayı Hızlandırır

Elma sirkesi metobolizmayı hızlandırmak için oldukça etkilidir. Metobolizma hızlandığında kilo vermeniz hızlanır. Elma sirkesi kullanarak yirmili yaşlarınızdayken sahip olduğunuz metabolizmaya sahip olabilirsiniz. Yağ kaybına yardımcı olacağından, bedeninizin yanmakta olan yağlara ayak uydurmak için daha fazla çaba göstermesi gerekecektir. Bu da, metabolizmanızın hızlanmasına neden olacak.

Elma Sirkesi Yağ Yakar

Elma sirkesi, vücuttaki yağı daha hızlı yakmaya yardımcı olacak şekilde metabolizmanızı uyarır. Bilim adamları, asetik asit tüketiminin (elma sirkesinde bulunan) yağ birikimini engellediği sonucuna varmışlardır. Elma sirkesi bu açıdan iki kat daha yararlıdır. Sadece daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yağların vücudunuzda depolanmasını da engeller.

Elma Sirkesi Uzun Süre Tok Tutar

Elma sirkesi kilo vermek için kullanılan popüler doğal besinlerden bir tanesidir. İçinde bulunan vitamin, mineral, enzimler, amino asit ve diğer bileşikler sayesinde metobolizmayı hızlandırıp vücutta su tutulmasını engellediği ve açlığı bastırdığına inanılmaktadır. Eğer yemeklerden önce tüketilirse tokluk hissinin uzun süreler devam etmesine ve bu yüzden de açlığı bastırmasına yardımcı olacaktır.

Elma Sirkesinin Kalorisi Düşüktür

Elma sirkesi kalori açısından çok düşüktür. 1 tatlı kaşığı elma sirkesi yalnızca 1 kaloridir. Bu sebeple, elma sirkesi tükettiğinizde kalori açısından herhangi bir korkunuz olmamalıdır.

Vücudu Toksinlerden Temizler

Çevremizden ve yediklerimizden aldığımız toksinleri vücudumuzda saklıyoruz. İyi olan şey, elma sirkesinin bu toksinleri vücuttan çeşitli besinlerle temizlemesine yardımcı olmasıdır.

Esasen, elma sirkesi bu toksinlerin üzerine kapanır ve bunları sindirim sisteminizden aşağı çekmeye yardımcı olup kilo vermeye yardımcı olur.

Tokluk Hissini Arttırır ve Kan Şekerini Düşürür

Laboratuarda fareler üzerinde yapılan bir çalışmada, bilim adamları elma sirkesinin kilo vermeye yardımcı olduğunu bulmuştur. Ayrıca bu çalışmada vücutta serum glukozu ve kötü kolesterolde bir azalma ve HDL kolesterol düzeylerinde bir artış gösterdiği de gözlemlenmiştir. Bunun yanısıraa elma sirkesinin kalbi korumak için kullanılabileceğini kanıtlamaktadır.

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Tarifi

Malzemeler

Kapatby ReklamStore
3-4 tane elma,
5-6 adet nohut,
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Cam kavanoz
Yeteri miktarda klorsuz içme suyu
Elmaları yıkayıp 4’e bölerek kavanoz içerisine dizin. Üzerine yukarıda saydığımız malzemeleri ekleyin. Kavanozu ağzına kadar içme suyu ile doldurup ağzını bir bezle kapatın ve bezin etrafına lastik geçirin. Fermantasyon aşamasında hava ile temasının kesilmemesi gerekir. Işıksız bir ortamda 2-3 ay kadar bekletin. İlk günler her gün çalkalayın. İleriki haftalarda haftada 1 kez karıştırın. Bu esnada kavanoz etrafında oluşan sinekler ve sirke üzerinde oluşan küf tabakası normaldir.