Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu

Standart Obezite 10 Kanser Riskini Artırıyor

07 Şubat 2015
1


Aşırı kilo veya obezitenin, rahim, safra kesesi, böbrek, rahim boynu, tiroid ve lösemi gibi 10 yaygın kanser türüne yakalanma riskini artırdığı bildirildi.

Sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan ve İngiltere'de beş milyon kişinin yedi yıl süresince sağlık verilerinin incelendiği araştırma, aşırı kilolu veya obez kişilerin, en yaygın görülen 10 kanser türüne yakalanma olasılıklarının, aşırı kilolu olmayanlara oranla daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'ndan bilim adamlarının yaptığı araştırma, ortalama bir yetişkinin aldığı her fazladan 13 ila 16 kilonun, altı kanser türü riskiyle kesinkes ve doğrusal biçimde ilişkili olduğunu gösterdi.

Söz konusu kanser türleri, rahim, safra kesesi, böbrek, rahim boynu, tiroid ve lösemi olarak sıralanırken, en yüksek risk rahim, en düşük risk ise lösemide gözlendi.

Bilim adamları, vücut kitle endeksi yüksek olan kişilerin, karaciğer, kolon, yumurtalık ve menopoz sonrası meme kanserine yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğunu da belirtti.

ntv



Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Standart Cevap: Obezite 7 Kanser Riskini Artırıyor
18 Mart 2015
2

Obezite ile kanser arasındaki bağlantıyı irdeleyen son araştırmaya göre, obez kadınların yedi kanser türüne yakalanma riski % 40 daha fazla. İngiltere’de yayınlanan çalışmada; her yıl 18 bin aşırı kilolu kadının kanser teşhisi aldığı bilgisi de var.

İngiltere Kanser Araştırma Kurumu'nun raporunda kilo ile bağlantılı bu kanser türleri; bağırsak, böbrek, pankreas, safra kesesi, rahim, yemek borusu ve menopoz sonrası meme kanseri olarak sıralanıyor.

Obezitenin kanser riskini artırmasının farklı nedenleri olduğuna işaret ediliyor. Yağ hücrelerinin, kanseri tetiklediğ düşünülen östrojen hormonu üretmesi bu nedenlerden biri olarak görülüyor.

Menopoz sonrası meme kanserlerinin yüzde 12'si de obeziteye bağlanıyor.
Araştırmacılar, İngiltere'de kadınlarda görülen tüm kanserlerin yüzde 8.2'sinin şişmanlıktan kaynaklandığı belirtiyor.

Uzmanlar, kansere yakalanmamak için yağlı ve şekerli yiyecekler tüketilmemesini ve her gün düzenli yürüyüş yapılmasını öneriyor.

Sigaradan uzak durmak, sağlıklı kiloyu korumak ve alkol tüketimini azaltmak da tavsiyeler arasında.

ntv



Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.




Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.







Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil