Firmalarda Sağlıksız Öğle Yemekleri Hasta Ediyor! B]İş Yerleri İçin Hazırlanan Menülerde Dikkat Edilecekler [/B]Son yıllarda hepimiz masa başında çalışır hale geldik. Hareketsiz yaşam tarzımız hastalıklara davetiye çıkarır oldu. Bunun üzerine bir de firmalarda sağlıksız öğle yemeği servisi eklenince kaçınılmaz son daha da yaklaştı. Diyabet, kalp, eklem rahatsızlıkları, bölgesel yağlanmalar ve kolesterol çağımızın en sık görülen çalışan hastalıkları haline geldi. Firmalarda öğle yemeği yemek zorunda olan çalışanlar için en büyük görev şirketlere düşmeye başladı. Çalışanlarının daha verimli ve motivasyonlu çalışmasını isteyen firmalar diyetisyenlerle birlikte iş yerleri için yemek listeleri edinir oldu. Catering firmaları ile anlaşıldı. Peki firmalar için öğle yemeği nasıl hazırlanmalı? Diyet yemek servisi ve catering firmalarının yapması gerekenler neler? İş yerleri için öğle yemeği neden önemli? Sizler için araştırdık… İş Yerlerine Yönelik Menü Planlama İlkeleri İş yerlerine yönelik menü planlama yapılırken, özellikle kalabalık çalışan grubuna sahip firmalarda göz önünde bulundurulması gereken birçok husus vardır. Menü planlama, diyetisyen eşliğinde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Firmalarda öğle yemeği hazırlanırken çalışan sayısından kişilerin sahip olduğu hastalıklara kadar her etken göz önüne alınmalıdır. İş yerleri için öğle yemeği planlaması bu alanda uzman diyetisyenler tarafından yapılmalıdır. Firmalar için öğle yemeği planlamada şunlara dikkat etmek gerekir:
Firmalar için öğle yemeği menülerinde uyku yapacak ayran, yoğurt, kızartma, tatlı gibi besinler yerine konsantrasyonu arttıracak balık, kırmızı meyve ve sebzeler, ıspanak, semizotu, brokoli, roka, maydanoz, marul gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado, fındık, ceviz, fıstık olmak üzere sağlıklı yağlar içeren kuru yemişler yer almalıdır. Aynı zamanda firmalarda öğle yemeği ya da iş yeri yemek listeleri kapsamında alerji oluşturma ihtimali olan besinlerden uzak durulmalıdır. Catering Firmanızı Doğru Seçin! Firmalarda öğle yemeği diyet yemek servisi firmaları ya da catering şirketleri tarafından veriliyor. Çalıştığınız catering firmasının ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi gibi sertifikalarının olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Firmalar için öğle yemeği hazırlayan catering şirketlerinin bu standartlara uymaları şart. Yemek yaparken kullanılan malzemelerin; doğal, taze ve kaliteli ürünlerden seçiliyor olması, tecrübesi, referansları, fiyat / performansı oranı da kriterleriniz arasında olsun. İyi bir öğle yemeği çalışanlarınızı mutlu etmenin yanında, performanslarını yukarı çekmek ve motivasyonlarını arttırmak için de birebirdir. Firmalarda öğle yemeği nasıl olmalı, catering firmamızı nasıl seçmeliyiz |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Site kurucuları: Damla ve Meltem