Fırınlanmış peynirli sebze malzemeleri (4 kişilik)
* 250 gram havuç
* 200 gram kabak
* 200 gram yağlı eritme peynir
* 200 gram brokoli
* 150 gram karnabahar
* 150 gram kereviz
* 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri
* 30 ml süt
* 20 gram tuzlu badem
* 1 adet limon
* Arpacık soğanı
* Tuz
* Karabiber
Fırınlanmış peynirli sebze tarifi
Sebzeleri ayıklayın. Brokoli ve karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuç ve kabağı doğrayın. Rendelediğiniz kerevizi kararmaması için limon suyuyla karıştırın. Kereviz dışında doğradığınız diğer sebzeleri de buharda 10 dakika pişirip fırın kabına aktarın. Peynir dilimleriyle üzerini kaplayıp süt, doğranmış yarım arpacık soğanı, tuzlu badem, rendelenmiş kereviz, tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan peynirini kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirin erimemesine dikkat ederek birkaç dakika pişirip servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Diyet yemekleri arsivi...
15 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.