Şekersiz Balkabaklı Puding Malzemeleri
- 4 Çorba Kaşığı Bal - 1 Paket Vanilin/Vanilya - 1 Adet (Orta/Normal) Yumurta - 2 Çorba Kaşığı (Tepeleme) Tam Buğday Unu - 4 Su Bardağı (200 Ml Lik) Süt (Yarım Yağlı) - 2 Su Bardağı (200 Ml Lik) Su - 3 Dilim (Kalın) Balkabağı
Şekersiz Balkabaklı Puding Tarifi
Şekersiz balkabaklı puding tarifi için, dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alıp, üzerini geçececek kadar su ilave edin ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış balkabağını suyla birlikte iyice ezin. Süt, tam buğday unu ve yumurtayı ilave edip, mikser yardımıyla karıştırın.
Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Son olarak içine bal ve vanliyayı ilave edip bir kez daha karıştırın. Karışımı kaselere bölüştürün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buz dolabında 1-2 saat bekletin. İsteğe göre üzerini fındık, fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Şekersiz balkabaklı pudingi servise hazırdır.
Afiyet olsun
Şekersiz Balkabaklı Puding Besin Değerleri
Karbonhidrat (g)18.1 Protein (g)5.4 Yağ (g)2.4 Lif2.5