Sarımsaklı Karnabahar Musakka Malzemeleri

- 800 Gram Karnabahar - 200 Gram Dana Kıyma - 3 Dilim (Orta/Normal) Domates - 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası - 2 Diş (Orta Boy) Sarımsak - 1 Çay Kaşığı Pul Biber - 1 Tatlı Kaşığı (5G Lık) Tuz (İyotlu) - 2 Su Bardağı (200 Ml Lik) Su - 4 Çorba Kaşığı Bitkisel Sıvı Yağ Çeşitleri - 2 Adet (Orta/Normal) Kuru Soğan

Sarımsaklı Karnabahar Musakka Tarifi

Karnabahar musakka tarifi için; Karnabaharın kökünü kes ve istediğin boyutlarda böl. Böldüğün parçaları kaynayan suda 2-3 dakika haşladıktan sonra süz. Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavur ve kıymayı ilave et.

Küp küp doğranmış domatesleri ve sarımsakları da karışıma ekle. Salça, tuz ve pul biberi ilave ettikten sonra 5 dakika daha pişir ve haşlanmış olan karnabaharları tencereye boşalt. 2 bardak sıcak su daha ilave ederek, orta ateşte 10 dakika pişir. Karnabahar musakka servise hazır.

Afiyet olsun!

Sarımsaklı Karnabahar Musakka Besin Değerleri

Karbonhidrat (g)5.5 Protein (g)8.2 Yağ (g)10.1 Lif3.3