Malzemeler
Yarım tane marul
1 tutam nane
1 kırmızı biber
100 gr kadar taze köy peyniri
1 küçük kase yarım ceviz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
1 tatlı kaşığı balsamik sirke
Tuz
Yapılışı
Yıkanmış ve kurutulmuş marul ve kırmızı biber doğranır.
Nane, yapraklarına ayrılır. Taze soğan ince kıyılır. Köy peyniri küp küp veya istenen şekilde doğranır.
Cevizler ufak bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla beraber kısık ateşte kavrulur.
Limon sıkılır, zeytinyağı, sirke ve tuz beraber karıştırılır. Sebzelerin üzerine gezdirilir, karıştırılır.
Servis kabına alınır. Üzerine kızarmış ceviz ve peynirler yayılır, servis yapılır.