500 gr taze Şevketi Bostan
2 yemek kaşığı yoğurt
3 kaşık zeytinyağı
Tuz karabiber
Toz sarımsak
Toz kırmız biber
Pul biber
Yapılışı
-Şevketi bostanları, kök kısımlarından ayırın, ahtapot koluna benzeyen kolları ve yaprakları iyice akar suda durulayın -Bir tencereye 2 yemek kaşığı esmer şeker ekleyin . Şevketi Bostanları tencerenin ağzı açık olacak şekilde yarım saat kadar haşlayın. Arada tencerenin üzerinde biriken kopuklu kısmı ayırın ve atın -İyice haşlanan , ancak diriliğini ve rengini kaybetmemiş şevketi Bostanları tencereden alın ve buzlu suya basın. Bu hem pişmeyi durduracak, hem sebzenin yeşil rengini koruyacaktır -Ayrı bir kapta 2 kaşık yogurda 1 lokma su katın, üzerine toz sarımsak, tuz kara biber ve toz kırmızı biber ekleyerek iyice çırpın. -Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve çırpmaya devam edin. Sos kıvamına gelince şevketi Bostanların üzerine gezdirin, Pul kırmız biber serpin ve servis edin
Üyelik tarihi
18 Ekim 2015
Bulunduğu yer
Sevilla
Yaş
31
Mesajlar
1.408
Seslenildi
47 Mesaj
Etiketlendi
11 Konu
Şevketi Bostan Salatası
21 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati