Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur3 su bardağı sıcak su8-10 adet taze soğan1 çorba kaşığı ayçiçekyağı1 demet maydanoz6-7 adet küçük boy salatalık1 su bardağı iri dövülmüş ceviz2 adet nar2 adet limonun suyu1 çay bardağı sızma zeytinyağıYarım çay bardağı nar ekşisi


Yapılışı

Bulguru soğuk suyla yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık bir saat bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekleyin (bulguru cam kapaklı bir tencereye koyarsanız suyu çekip çekmediğini kapağını açmadan anlayabilirsiniz). Soğanları temizleyip salata olacak şekilde doğrayın ve 2/3′ünü suyunu çeken bulgura ekleyin. Yağla birlikte 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kalan soğanları, ince kıyılmış maydanozu, küçük küçük doğradığınız salatalıkları, cevizi, ayıkladığınız nar tanelerini ekleyin. Ayrı bir kapta limon suyunu, zeytinyağını ve nar ekşisini, arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın. Salatanın üzerine karışımı gezdirin. Tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.