Barbunya Salatası


Malzemeler:

2 su bardağı barbunya
1 adet iri havuç
1 su bardağı ceviz kırığı
Maydanoz,dereotu
1 kase sarımsaklı yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
Tuz ve pulbiber


Hazırlama Tarifi:

Barbunyaları akşamdan ıslatın ve ertesi gün haşlayın ve süzün.Karıştırma kabına havucu rendeleyin ve içine cevizi,kıyılmış maydanoz,dereotu ve pulbiberi ekleyin. Soğumuş barbunyalarıda ilave edip,karıştırın.Başka bir kasede sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuzu karıştırın. Bu karışımı salataya ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerini istediğiniz gibi süsleyin ve ağzı kapalı olarak dolapta birkaç saat bekletin.Nefis barbunya salatanız servise hazır.Özellikle çay saatleri ve misafirleriniz için,çok ideal,değişik ve muhteşem bir salata. Afiyet olsun..