Malzemeler:

2 yumurta katı pişmiş, küçük doğranmış
5 yemek kaşığı kruton
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100gr. hindi pastırma, küçük kesilmiş
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet incir, ortadan bölünmüş
2 yemek kaşığı hardal
150gr. ıspanak, yıkanmış, kurutulmuş, doğranmış
1 küçük kırmızı soğan, küp küp kesilmiş
Yarım top göbek, yıkanmış, kurutulmuş, doğranmış
Yarım kırmızı soğan, halka halka kesilmiş
3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı:

1. Bir küçük tencerede küp soğanı, karabiberi, tuzu, hardalı, şarabı, şekeri, yağı ve sirkeyi, yüksek ateşte soğanlar şeffaflaşana kadar hızlı karıştırarak ısıtın.

2. Karışımı ateşten alın ve iyice soğutun.

3. Büyük bir kasede yumurtayı, ıspanağı, salata yapraklarını, inciri, hindi pastırmayı, krutonu ve halka kesilmiş soğanı karıştırın.

4. Hazırladığınız salata sosunu da katıp iyice karıştırarak servise sunun.



Afiyet olsun!