Samsung, yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'ı yavaş yavaş tüm dünya genelinde satışa sunmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz aylarda Barcelona'da düzenlenen MWC 2015 etkinliğinde Samsung, yeni telefonları Galaxy S6 ve S6 Edge için yenilenmiş sanal gerçeklik gözlüğü 'Gear VR'ı tanıtmıştı. Biz de bu haberimizde yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğünü detaylı bir şekilde sizlere sunmuştuk.

Samsung tarafından 'telefon desteği ile çalışan cihazlar arasında şu an için piyasanın en iyisi' şeklinde lanse edilen Gear VR, eski modeline göre daha hafif ve daha canlı bir görüntü için yeni bir lens barındırmakta. Ayrıca eski model Gear VR sadece Galaxy Note 4 ile uyumluydu. Ancak yeni versiyonu hem S6 telefonlarıyla hem de Note 4 ile (hatta S6'lar sonrası çıkacak telefonlarla da) uyumlu bir şekilde çalışacak. Samsung'un bu yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü çok yakında tüm dünyada satışa sunulacak.

Gear VR'ın tüm dünya genelinde satışına az bir süre kalırken Samsung tarafından bugün, bu konuyla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamaya göre Best Buy, bugünden itibaren yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR için ön siparişleri almaya başlayacak. 8 Mayıs'ta ise Gear VR hem Best Buy'dan hem de direkt olarak Samsung'dan satın alınabilecek.

Gear VR ilk tanıtıldığı zamanlarda -Samsung tarafından kesin bir açıklama yapılmasada- '199 dolar ya da biraz daha üstü bir fiyatla satılacak' diye duyurulmuştu. Ancak hala Samsung tarafından belirlenen kesin bir fiyat bulunmamakta.