Malzemeler
5-6 kereviz sapı
2 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
Kereviz saplarını yıkayıp 6-7 cm uzunluğunda doğrayın. Havucun kabuklarını soyup havucu da aynı uzunlukta şeritler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küçük doğranmış sarımsak ve şehriyeyi ekleyip rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Kereviz sapını, havucu, pirinci, tuzu ve suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip servis tabağına alın. Ilık servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Zeytinyağlı Kereviz Sapı
21 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.