Malzemeler:

- 1 kilo patlıcan
- 1 çay bardağı dolusu ceviz
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı safran
- Yarım demet maydonoz/dereotu
- Tuz

Hazırlanması

Patlıcanları yıkadıktan sonra uzunlamasına dilimleyin. 1 saat boyunca tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkarak alın ve patlıcanları sıvı yağda apzı kapalı bir tencerede kızartın. Kızarmış patlıcanları bir tabağa alın ve ılınmaya bırakın. İç harcı için cevizleri kişnişi sarımsağısafranı ve tuzu ezin. İçine biraz sirke ekleyin. Karışımı patlıcan dilimlerinin arasına koyupdilimleri sarın. Tabağa dizerek ikram edebilirsiniz.