Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
Yarım kilo az yağlı koyun etinden çekilmiş kıyma
2 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
2 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
2 baş soğan (normal büyüklükte)
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Orta büyüklükte 12 adet taze kabak
15 adet kuruluk biber dolması
1 limonun suyu veya 1 yemek kaşığı sumak (koruk) ekşisi
Tuz.

Yapılışı:
Kabakların başı kesilerek içi oyulur, tek tek yıkanır. Dolmalık kuru biberler suda haşlandıktan sonra yarım saat suyun içinde bırakılır. Diğer taraftan yukarıdaki malzemeler birbirine karıştırılıp kabak ve biberlerin içi doldurulur, tencerenin yarısına kabaklar diğer yarısına biberler düzgün bir şekilde yerleştirilir. Dolmaların içinin çıkmaması için üzerine ağırlık olarak dolma taşı veya porselen tabak konur. Dolmanın üzerine yeterince kaynamış su konur. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılarak 20 dakika daha pişirilir. Sumak ekşisi veya limon suyu konarak 20 dakika daha pişirilir. Ocaktan indirilerek suyu süzülür. Tabaklara konarak sıcak servis yapılır