Malzemeler
Yarım kg pazı veya ıspanak,
2 adet yumurta
6 çorba kaşığı un,
tuz,
karabiber,
pulbiber
Bir tutam rendelenmiş muskat
6 dal taze soğan,
yarım demet dereotu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi,
beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat,
1 kahve fincanı sıvıyağ
Fırında Cevizli Mücver Yapılışı
ISPANAK veya pazıları yıkayıp, ince kıyın. Derince bir kaba alın. Yumurta, un, tuz, karabiber, pulbiber, rendelenmiş muskat, ince kıyılmış taze soğan ve dereotu, ceviz içi, beyaz peynir, yağ ve karbonat ekleyerek, iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Hazırlanan karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Arzuya göre ceviz parçaları ile süsleyin. Üzeri kızarana dek pişirin. Ilınınca servis yapın.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Fırında Cevizli Mücver Tarifi
24 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.