Fırında mantarlı patates tarifi malzemeler:


650 gram patates 150 gram kaşar peynir 300 gram mantar 6 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım ay şeklinde doğranmış 1 adet küçük boy soğan 2 su bardağı tavuk suyu ½ çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı KarabiberKırmızı biberTuz

Fırında mantarlı patates tarifi hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyun dilimleyip bir kase içerisinde 3 çorba kaşığı zeytinyağ biraz tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırıp önceden ısıttığınız fırına verin.Bir taraftan, soğanı yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağ ile iyice karamelize edin.Karamelize olan soğanın üzerine kabuklarını temizleyip dilimlediğiniz mantarı ekleyin.Biraz mantar sotelenince 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi ekleyin.Bir taşım kaynayınca tavayı kenara alın.Çorba kaşığı tereyağ da unu kavurun.Un kavrulunca yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin eğer çok koyu olursa bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirisiniz.Ateşten almadan önce tuz ve karabiber ekleyin.Bu karışımı mantarlı karışıma ekleyerek karıştırın.

Fırında pişen patatesleri çıkarın.Üzerine kaşar peynir rendesi serpin.En üste mantarlı karışımı dökün servisten önce fırına verip peynirin erimesine sağlayın sıcak olarak servis edin.