Fırında Karnabahar Topları Malzemeleri

500 gr. karnabahar çiçekleri
Su – haşlamak için

Ön Paneleme için Malzemeler

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz sarımsak

Panelemek için Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 su bardağı parmesan – rende

Sos için Malzemeler

1 paket krema
½ su bardağı süt
100 gr. çedar peyniri – rende

Karnabahar çiçeklerini kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün ve kenara alın.

Bir kasede un ve sarımsak tozunu karıştırın.

Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.

Bir kasede ekmek kırıntısı ve rende parmesanı karıştırın.

Karnabaharlar soğuyunca önce unlu karışıma bulayın ardından yumurtaya batırın ve son olarak da ekmek kırıntısı ve parmesan karışımıyla kaplayın.

Fırın kabına dizin 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Sos için; krema ve sütü sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin, ardından rendelenmiş peyniri ilave edip eriyene kadar ve sos kıvam alana kadar karıştırın.