Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By Nyenaira
  • 1 Post By Penia
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Nyenaira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
01 Nisan 2015
Bulunduğu yer
"Orada.." (:
Mesajlar
26.918
Seslenildi
1088 Mesaj
Etiketlendi
93 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk

Standart En Lezzetli Türk Kahvesi Nerede İçilir?

21 Aralık 2015
1

Kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi birçoğumuz için keyiften öte bağımlılık. Öyle ki sabah uyanınca, yemekten sonra, koyu bir sohbet yanında, içkiyi fazla kaçırınca ilk aklımıza gelen hep Türk kahvesidir. Bu kadar hayatımızın içinden olan, keyif ortağımız Türk kahvesinin herkese göre bir “en iyi yapanı” vardır. Biz de ülkemizin dört bir yanından genel kabul görmüş en lezzetli Türk kahvesi mekanlarını listeledik.

Tarihi Şark Kahvesi



Kapalıçarşı tarihi şark kahvesi
Şark Kahvesi İstanbul Kapalı Çarşı Yağlıkçılar Sokak’ta yaklaşık 50 yıldır hizmet veriyor. Kumda pişirdikleri bol köpüklü kahveleri, tarihi atmosferi ile görülmeye değer. Şark kahvesi 19.00’da kapanıyor ve Pazar hariç her gün açık.

Pierre Loti Kahvesi

pierre-loti-kahvesi

Birkaç yüz yıllık geçmişe sahip kahve eşsiz manzarasıyla büyülüyor. 19. yüzyılın sonlarına kadar Rabia Kadın Kahvehanesi olarak biliniyordu. İstanbul aşığı Fransız yazar Pierre Loti kahveyi mesken tutmaya başladıktan sonra ise Pierre Loti kahvesi olarak anılmaya başlandı.

Sade Kahve

sade-kahve

Türk kahvesini boğazın manzarasına karşı içmek isteyenlere Rumeli Hisarı’nda Sade Kahve’yi öneriyoruz. Burası size manzara uğruna katlanılan tatsız kahvelerin aksine lezzetli közde pişirilmiş Türk kahvesi keyfi sunuyor.

Fazıl Bey’in Türk Kahvesi

fazil-bey-in-turk-kahvesi

Kadıköy Çarşı’nın meşhur kahvecisi Fazıl Bey’in Türk kahvesi adını kahve sahibinin babası Türk kahvesi aşığı Yüksek mimar Fazıl Tuncalı’dan alıyor. İstanbul’un birçok yerinde şubesi var fakat ilk dükkan Kadıköy Çarşı en bilineni. Kahvesinin özelliği fazla kavrulması. Aromalı Türk kahvesini seviyorsanız burada birçok çeşidi bulmak mümkün.

Nev-i Cafe

nevi-cafe

Balat Ayakapı’da eskiden bir sur karakoluymuş Nev-i Cafe. Karakolu restore ederek cafe haline getirmiş. Kömürde pişen kahvesi meşhur. İç mekanın dekorasyonu tarihi izlerle dolu, eski zamanlardan birinde bir kahvehanede oturduğunuz hissine kapılabilirsiniz.

Çengelköy Çınaraltı Kahvesi

çengelköy-çınaraltı

Adını gölgesinde kurulduğu 780 yıllık tarihi çınar ağacından alıyor.Süper Baba’da Nihat’ın Kahvesi olarak izlediğimiz mekana, sahildeki arnavut kaldırımlı daracık yoldan (sağda sahaf var) geçerek ulaşıyorsunuz. Denizin dibinde ağaçların gölgesinde otururken İstanbul’un ortasında olduğunuzu unutturacak kadar sakin ve huzur verici.

Mandabatmaz

mandabatmaz

Mandabatmaz’da kahve içmek bir Beyoğlu klasiği. Kahvenin tadını bir kere alanların müdavimi olduğu bu mekan İstiklal’deki Galatasaray Meydanı’nı geçtikten sonra caddenin sağındaki Olivia Geçidi’nde yer alıyor.

İsmini, köpüğü çok kalın olduğu için ‘manda bile batmaz’ benzetmesinden almış. Sıcak suyla yapıldığına dair dedikodular dolaşıyor ama kahveyi yapan amca kahvenin sırrını kimseye söylemiyor.

Çorlulu Ali Paşa Medresesi

çorlulu-ali-paşa-medresesi

Beyazıt’ta bulunan Çorlulu Ali Paşa Medresesi, 1707-1709 yılları arasında Çorlulu Ali Paşa tarafından yaptırılmış. Avlusunda lezzetli kahve ve nargile içebileceğiniz birkaç cafe yer alıyor.

Kızlarağası Hanı – İzmir

kızlarağası-hanı-fincanda-kahve

İzmir’in Konak ilçesinde 268 yıllık tarihi ve turistik mekanlarından Kızlarağası Hanı içinde yer alan kahvehanelerde dibek kahvesi ve meşhur fincanda pişen kahveyi içebilirsiniz. Özellikle Acı Kahve ve Şükrü Bey’in Yeri’nde koyu kıvamlı fincanda kahvelerden denemenizi tavsiye ederiz.

Arasta Boncuk Kahvesi – Safranbolu

safranbolu-arasta-boncuk-kahvesi

Sadrazam Köprülü Mehmed Paşa tarafından 1661 yılında yaptırılan çarşıda hizmet veriyor. Eskiden ayakkabı esnafının lonca (dernek) merkezi olarak kullanılan bina bugün Arasta Boncuk Kahvesi olarak işletiliyor. Yanında kızılcık suyu ikram edilen, külde pişirilen kahvesiyle meşhur.

Tarihi Tahmis Kahvesi – Gaziantep

tahmis-kahvesi

En eski kahvehanelerden biri Tahmis Kahvesi 1635 yılında açılmış. Gaziantep’i gezmeye gelenlerin yorgunluk kahvesi içmek için uğradıkları mekan, Türk kahvesi, nargilesi ve menengiç kahvesiyle meşhur.

Madam’ın Dibek Kahvesi

madamın-dibek-kahvesi

Gökçeada’da yer alan Madam Dibek Kahvesi adaya gidenlerin uğrak yeri. 200 yıllık bu mekanda Madam Maria’nın dedesi de kahve pişirirmiş. Madam Şimdilerde Maria’nın oğlu Kosta işletiyor. Buranın özelliği Dibek kahvesi yapması. Dibek bir öğütme şekli, taştan ya da tahtadan yapılan havan benzeri kaplarda tokmakla öğütülen kahveye dibek kahvesi denir.

Penia bunu beğendi.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: En Lezzetli Türk Kahvesi Nerede İçilir?
21 Aralık 2015
2
istanbulda olduğum da genelde Pierre Loti de içerim
Nyenaira bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj