Ülkemizde kontrolsüzce kullanılan sosyal ağların ve selfie çılgınlığının insan psikolojisine olumsuz etkileri üzerine her geçen gün bir uzman tarafından uyarılıyoruz. Peki özellikle gençleri geceleri uykusuz bırakan ve genç kızların kendini beğenmemesine ve ruhsal bozukluklara yol açan aşırı sosyal medya kullanımına ne kadar dikkat ediyor ne kadar etkileniyoruz? Sosyal medyanın kontrolsüz ve kıyaslama şeklinde kullanılmasının tamamen ruhsal bozukluklara yol açacağını gösteren 11 filmi 9 Haziran'da vizyona girecek.

Üniversite son sınıf öğrencisi Zeynep; otoskopi rahatsızlığı bulunduğu için, ilaç tedavisi ve psikolojik tedavi almaktadır. Nişanlısının ölümünden kendisini sorumlu tutan Zeynep, zaman zaman kendisini dışarıdan izlediğini hissine kapılır(otoskopi) ve çeşitli sanrılar yaşar. Zeynep’in bu durumundan; sevgilisi Barış ve en yakın arkadaşı İlke de etkilenmekte ve hayatları karmaşa içinde sürüp gitmektedir. Bir gün ileri düzeyde sanrılar yaşayan Zeynep, psikoloğunun önerisini reddederek tedaviden kaçar ve kendisini takip eden diğer kendisi ile yaşama alışmaya karar verir.

Uzman Psikolog Gamze Eser; ''Ülkemizde son yıllarda neredeyse attığımız her adımı paylaşma isteği duyduğumuz sosyal ağlar, kullanmasını bilene iyi bir klavuz, fakat dozunu aşanlara ise ruhsal bozukluk ve psikolojik rahatsızlık olarak geri dönüyor'' diyen Psikolog Gamze Eser; Bu olumsuz etkiler ülkemizde duyarlı ve başarılı bir yapımcı olan Murat Barutçu tarafından beyaz perdeye aktarılmış ve başrollerinde Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Osman Cavcı ve İzmir'li avukat Zeynep Gülay'ın yer aldığı psikolojik gerilim türündeki '11' filmi çıkmıştır'' dedi.

Can Varol'un yönettiği filmin senaryosunu Ali Cumhur Demir kaleme aldı. Başrollerinde ise Zeynep Gülay, Anıl Can Yılar ve Cansu Şahin yer alıyor.

Beyazperde