Beyazperdenin en uzun soluklu projelerinden Transformers serisinin önümüzdeki devam filmi Transformers: The Last Knight için geri sayım sürerken, filmin spin-off projesinden de gelişmeler gelmeye devam ediyor. Serinin en sevilen karakterlerinden sarı transformer Bumblebee'yi temel alacak olan spin-off filminin yönetmeni belli oldu. Film, bu yılki Oscar yarışında En İyi Animasyon dalında adaylık kazanan Kubo ve Sihirli Telleri filminin yönetmenliğini üstlenen, Laika şirketinin CEO'su Travis Knight'a emanet olacak.

Kubo ile ilk yönetmenlik deneyimini yaşayan Knight'ın 2. uzun metraj filmi olacak olan ve aynı zamanda ilk animasyon dışı projesi olacak olan filmin senaryosunu ise Christina Hodson üstleniyor. Paramount'un Transformers evrenini genişletmek adına ilk adımı olacak olan Bumblebee filmi Autobot ve Decepticonları daha yakından tanıtacak. Serinin iki gedikli ismi Lorenzo Di Bonaventura ve Michael Bay'in de yapımcıları olarak yer alacağı film 2018'de vizyona girecek.

1959 yapımı Papa Hemingway in Cuba filminin ardından Küba'da çekilen 2. Amerikan filmi olma özelliğini taşıyan Transformers: The Last Knight filminde Mark Wahlberg rolünde Cade Yeager seriye geri dönerken, Isabela Moner ve Jerrod Carmichael da filmin yeni yüzleri olacak. Usta oyuncu Anthony Hopkins de filmin kadrosunda yer alıyor. Michael Bay'in yönetmen koltuğuna oturacağı filmde senaryoyu ise Art Marcum & Matt Holloway ikilisi ile Ken Nolan üstlenecek. Film ülkemizde Amerika'yla birlikte 23 Haziran 2017'de vizyona girecek.

Beyazperde