Russell Crowe ile başrolünü paylaştığı İyi Adamlar ve Emma Stone ile başrolde boy gösterdiği Aşıklar Şehri filmleri ile Ryan Gosling bu yılın en çok adı geçen oyuncuları arasında yer aldı. Oscar adaylığı ile de pekişen Gosling akımı yepyeni Neil Armstrong biyografisi ile de devam ediyor. Filmin ismi "First Man" olarak belirlendi.

Ay'a ilk ayak basan insan Neil Armstrong'un NASA temelli aya gidiş görevini konu alacak olan yapımın yönetmenliğini de ünlü oyuncunun Aşıklar Şehri'nde birlikte çalıştığı ve 2017 yılının Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Damien Chazelle üstlenecek.

Universal yapımı olacak olan film ünlü astronotun 1961-1969 yılları arasına odaklanacak. "Tarihteki en tehlikeli görevlerden birinin feda ettirdiklerini ve bedelini işleyen bir yapım" olarak tarif edilen filmin senaryosu ise Oscar ödüllü senarist Josh Singer tarafından kaleme alınacak. Senaryo James R. Hansen’ın “First Man: The Life of Neil A. Armstrong" isimli biyografik yapımını temel alacak.

beyazperde