Seo4SMF Seo Kurulum / Kaldırma

Seo4SMF Kurulum/Kaldırma

Seo4SMF Kurmadan Önce!
Öncelikle siteniz Windows server’ında ise kuramayınız! Onuda Daha Sonra Anlatıcam

Seo4SMF Nasıl Kurulur?

İlk iş olarak tüm veritabanının yedeğini alalım. Nasıl mı?

Öncelikle PhpMyAdmin’e giriyoruz. SMF’yi kurduğumuz veritabanına tıklıyoruz. Sağ taraftaki sekmelerden Dışarı Aktar’a tıklayın. Sol bölmede Dışarı Aktar yazan yerin hemen altında SMF veritabanı dosyalarını göreceksiniz. Kolay ve boyutu fazla büyük olmayan bir yedek için; "Ctrl" tuşunu basılı tutup, _topics ve _messages (önekleri genelde smf olur; ör: smf_topics gibi) e tıklayın. Bu sayede onları seçmemiş olursunuz. Ardından en aşağıda en iyi sıkıştırma için "gzip olarak"ı seçin. Sağ alt tarafta Git’e tıklayın. Bir süre sonra bir dosya gelecektir. Onu kaydedin. Dosya indikten sonra, inen dosyanın adını ".sql" den öncekine 1 rakamını ekliyoruz ve bu şekil gibi olabilir; dogunung_smf1.sql . Böyle yapmamızın nedeni; indireceğimiz 2. yedek için dosya isimlerinin karışmamasıdır. Ardından aynı PhpMyAdmin penceresinden _topics ve _messages’i seçin. Tekrar Git’e tıklayın. Bu yedekte indiğinde işlem tamamdır.

Yedekleri Yüklemek:
Tekrar aynı sekmelerden Yapı’ya tıklıyoruz. Sayfanın en aşağısında Tümünü İşaretle ye tıklıyoruz. Hemen sağ taraftaki Seçilileri’ye tıklayıp Kaldır’a tıklıyoruz. Yeni pencerede Sorguyu Çalıştır’a tıklayıp tüm tabloları kaldırmış oluyoruz. Sekmelerden İçeri Aktar’a tıklıyoruz. Pencerde "Gözat..."a tıklayın ilk dosyamızı seçiyoruz. Ardından sayfanın aşağısındaki "Git"e tıklıyoruz.
Not: Eğer dosya boyutu çok büyükse Kısmi içeri aktarma yazan yerdeki işareti kaldırarak bu dosyaları zaman aşımı olmadan gönderebilirsiniz.
Ardından aynı işlemi 2. yedeğe uygulayıp bitiriyoruz. Database yedeği alınmış oluyor.

Database’den Yedek Alma/Yükleme Bitti.