2015 İlkbahar Yaz Moda trendleri



2015 İlkbahar yaz modası podyumlarda kendini göstermeye başladı! İtiraf etmeliyim ki,moda haftalarındaki izlenimlerim beni de oldukça şaşırttı!



Şaşkınlığımın en büyük nedeni ise;2015 ilkbahar yaz modasının,bu yılın trendlerinden oldukça farklılık göstermesi.Monokrom ve kubik tasarımlar hariç,2015 ilkbahar yaz modası,2014 ilkbahar yaz modasından hem renk hem de desen olarak,farklı çizgi ve tasarımlara sahip.



Önce,2015 modasında trend olmasına kesin gözüyle bakılan renklere bir göz atalım,ardından desen ve tasarımları inceleyelim;



2015 İlkbahar-Yaz Modasında trend olacak renkler



Aqua Mavi



Turkuaza yakın olan bu rengi,2015 ilkbahar yaz sokakmodasında sıkça göreceğiz.



Greyfurt



Milano Moda haftasında öne çıkan ve önde gelen tüm tasarımcıların kullandığı bu yeni renk,tek parça minilerden,montlara kadar tüm kıyafetlerde sıklıkla karşımıza çıkacak.



Marigold



2015 ilkbahar yaz döneminde gideceğiniz özel bir gece için klasik renklerde bir abiye düşünüyorsanız,unutun! 2015 abiye ve gece elbisesinin trend rengi mari gold olacak.



Pastel sarı



Uzun zamandır moda akımlarında kendine yer bulamayan pastel sarı,2015 ilk bahar yaz modasında oldukça iddialı geliyor!Özellikle ofis modasında öne çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum.




Lila



2009-2010 yıllarında altın çağını yaşayan lila,2015 ilkbahar yaz modasında öne çıkan bir diğer renk.Desenli ve baskılı pantolonlar,abiyeler,tek parça mini ve diz altı elbiseler başta olmak üzere,hemen tüm parçalarda lila hakim renklerden birisi olacak.



Pas rengi(Rust)



Bu özel renk için söylenecek çok şey var aslında..Kırmızı,turuncu ve kahverenginin eşsiz uyumu ile ortaya çıkan pas rengi,kadına en yakıştırdığım renklerin başında geliyor.Eğer siz de benim gibi bu çöl kumu rengine aşıksanız,2015 sizin yılınız olacak!Tiril tiril elbiseler,bol kesim tek parçalar,transparanlar ve neler neler...2015 plaj modasında pas rengi,mayo ve bikinilerde de trend olacak.



Elektrik mavisi



Kadın modasında haklı bir saygınlık edinen elektrik mavisi 2015 ilkbahar yazında da bu saygınlığını koruyacak.



Şişe yeşili



Haki yeşilin koyu ve parlak tonu olan şişe yeşili rengi,sanırım çoğumuzun gardrobunda yoktu...2015 ilkbahar yaz modasında trend setter olmak istiyorsanız,şişe yeşili rengi birkaç parça almanızda yarar var



2015 ilkbahar-yaz modasında öne çıkan desen ve modeller



Avant pop



Daha çok sanat ve edebiyat alanında etkisini gösteren avantpop akımı 2015 ilkbahar yaz modasında da etkili kendini gösterecek.Kısaca;edebi ve sanatsal eserlerin mass medyaya uyarlaması olarak özetlenecek avant pop akımın etkisiyle,parlak renkler,baskı ve desenler ön plana çıkacak.Sürrealist tasarımlar,3D baskılar bu akımın en belirgin özelikleri olacak.Avant pop özellikle elbise ve t-shirtler de etkisini hissettirecek.Avant pop modasının öncüleri ;Chanel,Prada ve Celine.