Erkekler için sağlıklı saçlar iyi görünüm için ne kadar önemliyse, saç ve bıyık da özgüven ve dış görünüm açısından büyük önem taşır.

Yapılan istatistiklere göre Türkiye ve yakın coğrafyalarda sakal ve bıyık nakli uygulamalarında yüzde 110 oranında yükseliş var.

Sakalın yoğunluğu, dokusu ve kıl kalitesi tamamen genlerin kontrolü altında bulunur. Ergenlik çağına girdikten sonra üç yıl süresince sakal kılları kalınlaşarak terminal formlarını alırlar. Erkeklik hormonu seviyelerinde önemli bir değişiklik gerçekleşmediğinde sakal kılları bu karakteristik özelliklerini korur.

Saçsız bölgelerde yeni saç çıkarmanın kozmetik ya da ilaç yoluyla bir tedavisi henüz yoktur. Bu durum sakal ve bıyık içinde geçerlidir. Bunun için çözüm sakal ve bıyık ekimidir.

Sakal ve bıyık kaybı otoimmün hastalıklar kadar cilt hastalıklarına bağlı da oluşabilir. Bunların dışında en ağır tabloyu hormonal dengesizlikler oluşturabilir. Erkeklerde erkeklik hormonu testosteron eşik seviyenin altına düştüğünde kontrol edilmelidir. Alopecia Areta adlı hastalıkta da sakal dökülmesi gerçekleşebiliyor.

Sakal ve bıyık nakli kimlere yapılır?

Sakal, bıyık ekimi hormonların bazal seviyeye yerleştiği 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakal telleri düzensiz veya eksik çıkan erkekler için bu işlem tercih edilir.

Sakal ve bıyık ekimi hiç sakalı olmayanlara olduğu gibi sakalında parça parça kılsız bölgeleri olan sağlıklı tüm erkeklere uygulanabilir. Yara izi olan bölgeye ekim yapmak en çok uygulanan girişimlerden biridir.

Sakal ve bıyık nakli nasıl gerçekleştirilir?

Saç kılı olan herkese sakal-bıyık nakli yapılabilir. İki kulak arasındaki ensenin hemen üstündeki ince telli bölge veya kulak üstlerinden saç kökleri alınarak operasyon gerçekleştirilir.

Aynen saç naklinde olduğu gibi sakal ve bıyık ekiminde saç tıraşını kabul edenlere FUE, saçını sıfır tıraş etmek istemeyenlere FUT yöntemiyle girişim uygulanır.

Girişimden yaklaşık sekiz ila on hafta sonra sonuç kendini göstermeye başlar. Sakal ve bıyık bölgesine ekilen saç telini, yani var olan sakal ve saç kılını çıplak gözle bir birinden ayırmak mümkün olmaz. Sonuç doğal ve kalıcı olur.


Alıntı