Duş lifiniz temizlikten çok zarar veriyor olabilir

Vücudunuzu koruyun ve bu bakteri barındırmayan çözümleri deneyin.
Duş lifleri ve fırçaları ovma gücüyle size kendinizi daha temiz hissettiriyor olabilir. Maalesef hepsinin ortak bir sıkıntısı var: Bu malzemeler tekrar kullandığınız zaman cildinize bulaşabilecek bakteri ve mikroorganizmaları barındırırlar. Bu da sivilce ve kızarıklık gibi durumlara sebebiyet verebilir.
Stanford Health Care’de medikal dermatoloji kliniğinin başında bulunan Dr. Justin Ko’ya göre neyse ki daha iyi bir temizliğe sahip olabilmek için kullanabileceğimiz tek ürünler bunlar değil.

Eğer cildinizi ve yüzünüzü temizlemek ya da peeling yapmak için ekstra güce ihtiyacınız varsa Ko bakteri birikimini minimize eden akıllı duş fırçalarını tavsiye ediyor. Bu fırçaların antibakteriyel yapıları, cildinizi akne oluşumuna sebebiyet veren bakterilerin vücudunuza tekrar bulaşmasını engeller. Gene de, nazik davranmak önemli. Bu fırçaları gereksiz bir güçle kullanıp yüzünüze ve cildinize zarar vermeye gerek yok. Özellikle de hassas, kuru ve sivilceye yatkın ciltler için.
Uygun duş jellerini seçebilmek de çok önemli. Cildinizi mikroskobik düzeyde temizleyebilecek, salisilik asit kullanımıyla cildinizi temizleyip sıkıntılardan kurtarabilecek ürünler seçmeye dikkat edin.