Sakal ve Bıyık Bakımı

Erkekler için büyük önem taşıyan sakal ve bıyık, hem cilt sağlığı hem de imajları açısından oldukça önemli. Sakal ve bıyık bakımı özenle yapılması gerektiği gibi bu konuda üretilmiş birçok destekleyici bakım ürünü de bulunuyor. Kıl yapısı, cilt yapısı gibi sebeplere bağlı olan sakal ve bıyık yapısı bakım ürünleri ile desteklenerek iyi bir noktaya getirilebilir. Bu durumda doğru ürünleri seçerek kullanmak oldukça önemli.

Sakal ve Bıyık Bakımı

Sakal ve bıyık bakımı için doğal yağlar ve farklı markalar tarafından üretilmiş bakım ürünleri/serumları bulunuyor. Ürün kullanmanın öncesinde sakal ve bıyık bakımı için temel bakımınızda dikkat etmeniz gereken şeyler de var. Örneğin sürekli sakal ve bıyıklarınızla oynamak, elinizle sıkça bükmek, kaşımak gibi hareketler sakal ve bıyıklarınızın kıl yapısına zarar verdiği için dökülme, tekrar çıkmama ya da zayıf kıl çıkması gibi sebeplere neden olabilir. Bu sebeple ürün kullanmadan önce temel temizliğinizde ve yaşantınız sakal ve bıyıklarınıza dikkatli davranmalısınız. Aynı zamanda eğer işiniz müsaitse her gün sakal ve bıyıklarının kesmemeniz çok daha iyi olur.


Çinko ve demir içeren yiyecekler tüketmek sakal ve bıyık kıl yapısının daha güçlü yapar. Bu maddeleri içeren yiyecekleri mutlaka tüketmelisiniz.

Banyo yaparken yapılan hatalardan biri saçınızı yıkadığınız şampuan ile bıyık ve sakalları da yıkamak. Bu son derece yanlış olup, saç derisini ve kıl yapısına uygun geliştirilen şampuanların sakal ve bıyık altında derinizi kurutmasına ve beraberinde kaşıntı ve dökülme meydana gelebilir.


Sakal ve Bıyık Serumu

Sakal ve bıyık bakımında en çok tercih edilen bakım ürünlerinin başında sakal ve bıyık serumları geliyor. Türkiye’de bu konuda en başarılı ürünlerden biri Eeose Sakal ve Bıyık Serumu. Kıl köklerini besleyerek sıklığını ve çıkmasını arttıran bu serumu kullabilirsiniz. Eeose sadece eczanelerde satılıyor. SAtın alırken eczacınıza herhangi bir cilt sorununuz varsa mutlaka danışarak almalısınız. Derinizde egzama gibi çeşitli hastalıklar varsa kullanımı uygun olmayacaktır.



Sakal ve Bıyık Serumu Kullanımı

Sakal ve bıyık serumu gibi ürünlerin kullanımı da üründen sonuç almak, doğru sonuçlara ulaşmak için oldukça önemli. Serumların kendi kullanım önerilerinizi mutlaka dikkate almalısınız. Sakal ve bıyık serumu kullanacaksanız cilt yüzerinde herhangi bir cilt sorununuz olmamalı. Cilt hastalıklarında bu tarz ürünleri üzerine süremek oldukça sakıncalı