Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Nutella
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Standart Evde Yapabileceğiniz Kolay 9 Farklı Aksesuar

06 Ocak 2017
1

Sürekli kombinlerine fark yaratmak, değişik şeyler denemek istiyorsun değil mi? Eskiyen ayakkabını giyesin gelmiyor, kot pantolonunun modeli eskidi, saçlarını sürekli aynı modelde yapmaktan sıkıldın. Aslında 3-5 liraya ya da eski malzemelerinle kendine yeni tarzlar yaratabilirsin. Birbirinden kolay kendin yap projeleri sayesinde hem hayal gücün gelişecek, hem canın sıkıldığında vaktin değerlenecek hem de yeni cicilerinle mutlu olacaksın. Evde yapabileceğin farklı aksesuarlar seni bekliyor!



1- Parça Kumaşlardan Bandana Yapma - Eşarp Bandana Modelleri

Sıcak havalarda saçının ön kısmını yapmak tam bi işkence! Kullanmadığın tül vb. parça kumaşları bir iki hamlede bandana gibi kullanarak saçına yeni bir hava katabilirsin. Hem de dikiş yapmana bile gerek yok. İki parça eşarp kumaşını çapraz geçirerek klasik bandana bağlama şekli gibi arkadan bağlayarak harika bir görünüm yakalayacaksın. Aynı modeli saçından değil de alnından bağlayarak kendine havalı bir profil resmi de çektirebilirsin! Kalınca bir kumaşın varsa eğer tüm saçlarını arkaya iten ve yüzü öne çıkaran bandanayı yandan bağlama tekniğini de denemeyi unutma! Daha bir çok bandana bağlama modelleri var. Biraz araştırma yapıp biraz da bu işlere elin yatkınsa yaptıklarını çok beğeneceksin.




2- Saç Aksesuarı Nasıl Yapılır?

Renkli ve kalın saç bantlarının kendine yakışmadığını düşünüyorsan daha zarif bir seçeneğin de var. Kıyafetinle uyumlu olduktan sonra çok farklı saç bantları yaratabilirsin. Mesela boncuklarla yapabileceğin farklı bir model var. Üstelik bu malzemeler evinde mutlaka vardır. Özel günlerde, partilerde, fotoğraf çekimlerinde, özellikle de kına gecelerinde kullanabileceğin sadece sana özel bir saç aksesuarı yapmaya ne dersin?

Gerekli malzemeler;
•İstediğin renk boncuk,

•Lastik

•İp

•Süslemek için seçtiğin renkle uyumlu ayrıca boncuk

•İnce bant lastik

•İğne

•İplik

Öncelikle bant lastiği ikiye katla ve her iki ucunu birleştirerek ortasından dikerek tuttur. Ardından başının ölçüsünü al. Enine aldığın ölçü uzunluğunda normal ipliğe boncuk geçir. Boyuna aldığın ölçü uzunluğunda ise lastik ipe boncuk geçir. Normal ipe sıraladığın boncukları önceden hazırladığınız ban lastiğin her ilik ucuna bağla. Ardından lastik ipe sıralı boncukları da tam ortasından bağla. Lastik ipi sağlam bağlamak için çakmakla düğüm kısmını eritip yapıştırabilirsin. Alın kısmını süslemek için ise çiçek vb. boncuklardan da faydalanabilirsin. Aslında çok kolaymış.




3- Telefon Kapağı Süsleme

Tarzına uygun ve sadece sana özel telefon kılıfıyla kendini mutlu et. Çünkü telefon kılıfı süslemek kadar kolayı yok! Nasıl süslemek istediğine karar ver ve malzemeleri topla. Mesela simli, ışıl ışıl parlayan bir kılıfın olsaydı? Bunun için kırtasiyelerde satılan sim paletlerinden faydalanabilirsin. Düz telefon kılıfının üstüne yapmak istediğin desene göre bantla şeritler yapabilirsin. Yapıştırıcıyı homojen bir şekilde sür ve simleri yavaş yavaş ek. Galaksi deseni yapmak için farklı renk simleri kullanabilirsin. Her ne kadar altına yapıştırıcı sürsen de simler zamanla dökülebilir ama dert etme. Üzerine parlatıcı sürmen ya da sprey vernik sıkman yeterli. Sprey ürün daha homojen bir görüntü verecektir. Kendin yap projen bittiyse iyice kurumasını bekle ve kullanmaya başla. Hepsi bu kadar! Haydi hayal gücünü kullanarak farklı bir telefon kılıfı daha süsle.




4- Bandana Yapımı

Sırada çok kibar, hanım hanımcık bir bandana modeli var. Hem de evinde bulunan, annenin bir kenara atıp unuttuğu ürünlerden.

Gerekli malzemeler;
•Evde kullanmadığın bir parça dantel, güpür ya da desenini beğendiğiniz kumaş

•Lastik

•İğne

•İplik

Baş çevrenden 3-4 cm. kısa uzunluğunda kumaşı kes ve 3-4 cm uzunluğunda yani kestiğin kadar lastik kes. Lastikleri bu kumaşın kenarlarından dik. İşte bitti bile! Yeni bandanan hazır! Evde bulamadıysan bu parça dantelleri tuhafiyelerden çok cüzi bir ücret karşılığı alabilirsin.



5- Eski Penyeden Fular Yapımı

Kumaşını çok beğendiğin, artık sana dar gelen ya da modelini beğendiğini düşündüğün penye tişörtlerini çok kolay bir şekilde fular yapmaya var mısın? Bunun için sadece penye tişört ve makasa ihtiyacın olacak. Öncelikle penye tişörtünü düzgünce ser ve düz bir şekilde yeterli genişlikle kes. Yine bozmadan ince ince kesikler at ve ellerinle bu kesikleri çekiştir. Penye olduğu için incelecek ve içe kıvrılacaktır. Kestikten sonra hoşuna gittiyse çekiştirmeden de kullanabilirsin. Bu senin tarzına kalmış.





6- Dantelli Yırtık Kot Şort Yapımı

Hepimizin en çok sevdiği kıyafetlerden biri de şüphesiz ki şortlarımız. Hem etek gibi açılma derdi yok, hem pantolon gibi bacaklarımızı terletmiyor hem de çok havalı! Mesela bir zamanların modası olan bol kotunu giymiyorsan onu şort yapmalısın.

Gerekli malzemeler,
•Kullanmadığın bir kot pantolon,

•Makas

•İğne

•İplik

•Dantel parçası

•İnce tığ ya da kalın bir iğne

Eşit kesilmesi için düzgünce ikiye katla ve makasla istediğiniz uzunlukta paçalarını kes. Doğal yırtık hissi vermek için ise yavaş yavaş kenarlardan sökmeye başla. Bu işlem sırasında ince tığ ya da kalın bir iğne kullanmak işini kolaylaştıracaktır. Doğal bir görüntü için farklı farklı asimetrik sökükler açabilirsin. Tamamen sana kalmış. Yeteri kadar kenarlardan söktükten sonra dantel detayına başlayabilirsin. Seçtiğin danteli istediğin kalınlıkta kes. Sonra köşelerden dantel şekline göre ölçerek dikkatlice şekillendir. Ve son olarak da dantelini köşelerden dikkatlice dik. Yeni şortun çok hoş oldu değil mi? Bundan sonra kullanmadığın eşyaları atmadan önce bir daha düşün




7- Renkli Toka Yapımı

Siyah tel tokalarına biraz renk katmaya ne dersin? Hem renkli tokalar siyah paravanalara göre daha pahalıya satılıyor. İhtiyacın olan şeyler birkaç toka ve farklı renklerdeki ojelerin. Anlayacağın ojelerin ile tel tokalarını farklı renklere boyayarak, farklı dokunuşlarla desen vererek süsleyeceksin. Mesela üzerine boyadıktan sonra minik çiçekler yapabilirsin. Okulların açılmasına sayılı günler kala kullanmadığın tokaları ojelerin ile süsle ve her gün farklı tokalarla saçlarını güzelleştir.





8- Sandalet Yapımı

Kendine özgün, rahat, biraz da bohem tarzda bir sandalet yapmak ister misin? Arkadaşlarının hiç bir yerde bulamayacağı, sadece sana ait olacak bir sandaleti zevkle kullanacağını düşünüyorum. Bunun için ihtiyacın olan şey düz bir parmak arası terlik ve iki parça sevdiğin renkte eşarplar. Eşarbı parmak arası terlikten geçirmen yeterli. Tabii bu paragraf senin için yeterince açıklayıcı olmadı. Solda görmüş olduğun resmin üzerine tıklayarak ayrıntılı videoyu izleyebilirsin. Bakıldığı zaman zor gibi görünen sandalet aslında çok kolaymış değil mi?





[COLOR]="Blue"]9- Ayakkabı Boyama


Boyaları silinmiş ya da artık giymekten sıkıldığın ayakkabılarına yeni havalar katabilirsin. İhtiyacın olan tek şey ojelerin. Mesela videodaki ayakkabının topukları oldukça yıpranmış ve bunun için sadece topuk kısımlarını yeni renge boyayarak yenilik hissi yarattım. Nar çiçeği ile kahverengi oldukça uyumlu. Gördüğün gibi dikkat etmen gereken tek nokta ayakkabının renklerinin seçtiğin oje rengiyle uyumlu olması. Ojen rengini veren kadar üzerine kat eklemeye devam et ve kurumasını bekle. Hepsi bu!
[/COLOR]

Matmazel bunu beğendi.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
26 Eylül 2016
Mesajlar
10.664
Seslenildi
659 Mesaj
Etiketlendi
76 Konu
Ruh Hali
Kotucocuk
Standart Cevap: Evde Yapabileceğiniz Kolay 9 Farklı Aksesuar
06 Ocak 2017
2
Şort süpermiş sevdim.
Matmazel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Akıl noksanlığı iki türlüdür. Biri delilik, diğeri cahillik.
Üyelik tarihi
24 Eylül 2016
Bulunduğu yer
Hollanda
Yaş
34
Mesajlar
383
Seslenildi
40 Mesaj
Etiketlendi
87 Konu
Ruh Hali
Mesgul
Standart Cevap: Evde Yapabileceğiniz Kolay 9 Farklı Aksesuar
08 Ocak 2017
3
7- Renkli Toka Yapımı

Siyah tel tokalarına biraz renk katmaya ne dersin? Hem renkli tokalar siyah paravanalara göre daha pahalıya satılıyor. İhtiyacın olan şeyler birkaç toka ve farklı renklerdeki ojelerin. Anlayacağın ojelerin ile tel tokalarını farklı renklere boyayarak, farklı dokunuşlarla desen vererek süsleyeceksin. Mesela üzerine boyadıktan sonra minik çiçekler yapabilirsin. Okulların açılmasına sayılı günler kala kullanmadığın tokaları ojelerin ile süsle ve her gün farklı tokalarla saçlarını güzelleştir.

Mutlaka denerim bunu (:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj