Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 2 Post By Damla
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Yeni Herkesin En Az 1 Defa Görmesi Gereken 10 Dünya Simgesi

20 Aralık 2015
1

Herkesin En Az 1 Defa Görmesi Gereken 10 Dünya Simgesi

Dünyada görülecek, gezilecek çok fazla yer var. Ama bunların tümünü görebilmemiz için çok fazla zaman ve paraya ihtiyacımız var. Eğer sizde dünyada her yeri değil ama en azından en güzel başlıca yerler görmek istiyorsanız, aşağıda sizin için hazırladığımız dünyanın en güzel 10 simgesine kesinlikle göz atmalı ve en kısa sürede gitmelisiniz.


1. PİSA KULESİ


9 Ağustos 1173 tarihinde İtalya’nın kuzey bölgesindeki Pisa şehrinde, Cenova ile Venedik şehirlerine rakip olarak inşa edilmiştir. Güç ve zenginliğin simgesi olarak görülmektedir. Şehrin Mucizeler Meydanı adlı bölgesinde konumlanmaktadır. Aslında şehrin katedraline ait 56 metre yükseklikte bir çan kulesidir. Kulenin tepesine çıkılan merdiven sayısı 294 tür. Bu ünlü kule asıl şöhretini güneye doğru eğik bir şekil almasıyla kazanmıştır. İtalya’ya gelen her turistin görmeden ayrılmayacağı kule etrafında milyonlarca kişi ilginç fotoğraflar çekmektedirler. Pisa kulesi tamamlandıktan sonra altındaki zeminin çökmesiyle kule eğik bir şekil almıştır. Çökme tehlikesi ile karşı karşıya gelen bu ünlü yapıt, 1990 ve 2001 yılları arasında bir onarıma tabi tutulmuştur. Bu proje sayesinde kule 45 cm kadar düzleştirilmiş ve eski haline getirilmiştir.

2. EYFEL KULESİ


Yapımı 1887 yılında başlayan ve 2 yıl süren bu yüksek endüstri tarzı demir kule, aşıklar şehri Paris’in ve Fransa’nın simgesi haline gelmiştir. Muhteşem bir panoramik manzaraya sahip olan kule 300 metre yüksekliğindedir ve kulenin tepesine 1665 basamakla çıkılmaktadır. Tabi ki kule yukarıya kadar çıkan asansöre de sahiptir. Gustave Eiffel adlı firma tarafından inşa ettirildiği için adına Eiffel denilmektedir. Yılda 6 milyon turist ağırlamakta ve dünyanın en çok ziyaret edilen simgelerinden biri olmaktadır. 26 ay boyunca 3000 işçinin çalışarak tamamlandığı kule de o zamanın şartları göz önüne alındığında hiçbir ölüm vakasının olmaması da oldukça şaşırtıcıdır. Kulenin inşaatının tamamlandığı ilk yıllarda Paris halkı tarafından benimsenmemiş ve bir utanç simgesi olarak nitelendirilmiştir. Günümüzde ise, en güzel yapılardan biri olarak nitelendirilir ve Demir Bayan olarak da adlandırılır.

3. ÖZGÜRLÜK ANITI



Dünyanın en ünlü anıtlarından biri olan Özgürlük Heykeli aynı zamanda ünlü Amerikan Rüyasının da simgelerinden biridir. Orijinal adı Statue of Liberty olan kule, New York şehrindeki Özgürlük adasında inşa edilmiştir. Bakırdan yapılan bu heybetli heykel, Amerika’nın kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle Fransa tarafından hediye edilmiştir. 1884-1886 yılları arasında inşa edilen Özgürlük Heykeli’nin sağ elinde bir meşale sol elinde ise, hitabe tutmaktadır. Yüksekliği 46 metre olan heykelin başındaki taç 7 uçludur. Bu 7 uç 7 ayrı kıtayı ve 7 denizi simgelemektedir. Kaidesi ile beraber yüksekliği 93 metreye ulaşmaktadır. Ziyaretçilere açık olan Özgürlük Heykeli, 1984 yılından beri UNESCO Dünya Kültür Mirası içinde yer almaktadır. Merdivenlere tırmanarak meşaleye çıkanlar New York’un muhteşem manzarasıyla karşılaşırlar.

4. KÜÇÜK DENİZKIZI HEYKELİ



Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Küçük Denizkızı Heykeli, Langelinie limanında konumlanan bir taşın üzerinde oturur şekilde yapılmıştır. Heykel her yıl binlerce turistin ziyaretini beklemektedir. Kopenhag’ın sembolü haline gelen bu estetik yapı, sadece 1.25 metre boyundadır. 175 kilo ağırlığındaki heykelin temeli 1909 yılında atılmıştır. Heykelin en önemli özelliği yıllar boyunca türlü politik nedenlerden dolayı suikast girişimlerine maruz kalmış olmasıdır.

5. LONDON EYE



Avrupa sınırları içerisinde bilinen en yüksek dönme dolap olan, orijinal adıyla Merlin Entertainments London Eye, 135 metre yüksekliktedir. Yılda 3 milyon civarında turist çeken İngiltere’nin bu ünlü simgelerinden biri muhteşem bir Londra manzarası sergilemektedir. Gece ışıklandırmasıyla da dikkat çeken dönme dolap, Londra’ya gelen her turistin uğradığı en popüler yapılardan birisidir.

6. AYASOFYA



Bizans İmparatoru I.Jüstinyen tarafından yaptırılan bu ünlü abide, MS 532 ve 537 yılları arasında inşa edilmiştir. Daha önce katedral olarak kullanılan, bir süre cami olarak ibadete açılan ve 1935 yılından beri de müze olarak halka açılan bu muhteşem yapı her yıl yerli yabancı milyonlarca turistin akınına uğramaktadır. Anlamı Kutsal Bilgelik olarak da söylenilen Ayasofya Müzesi, Ortodoks mezhebinin en önemli sembollerinden ve yapı taşlarından biri olmaktadır. İnşaatında yaklaşık 10 bin işçi çalışmıştır ve yapımı için İmparator Jüstinyen tarafından bir servet harcanmıştır.

7. KURTARICI İSA HEYKELİ



Rio De Janeiro’nun dünyaca ünlü simgelerinden biri olan Kurtarıcı İsa Heykeli, 1926 ve 1931 yılları arasında yapılmıştır. Özellikle Paskalya ve Noel zamanlarında ziyaretçi akınına uğrayan heykele Corcovado tren yolu vasıtasıyla ulaşılmaktadır. 20 dakika süren bir tren yolculuğu esnasında muhteşem bir manzara ziyaretçileri kucaklamaktadır. Brezilya’ya gidenlerin Kurtarıcı İsa Heykeli’ni görmeden dönmedikleri ve heykelden görünen manzaranın paha biçilmez güzellikte olduğu bilinmektedir.

8. HZ. MERYEM HEYKELİ



Lübnan’ın Harissa mevkiinde bulunan Hz. Meryem Heykeli muhteşem bir Beyrut manzarasına sahiptir. Özellikle Hıristiyan hacıların uğradığı kutsal bir mekan olarak sayılan heykele yerli yabancı birçok turist de uğramaktadır. 1908 yılından beri ziyarete açık olan heykel, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde inşa edilmiştir. Heykele karayolu ile ulaşılabildiği gibi bir liman bölgesi olan Cuni’den kalkan teleferiğe binerek de 9 dakika sonra ulaşmanız mümkündür. Heykelin civarındaki kafelerde dinlenebilir ve hemen altındaki hediyelik eşya dükkanından hatıra alabilirsiniz.

9. BIG BEN SAAT KULESİ



Türkçe’de Büyük Benjamin adıyla da bilinen kule, Londra’da bulunan Westminister Sarayı’nın yanındaki bir saat kulesidir. Dört tarafında saat bulunan yapı dünyadaki en büyük ikinci saat olma özelliği taşımaktadır. 96.3 metre yüksekliğindeki saat kulesi, Viktorya gotik tarzda inşa edilmiştir. Yapılan anketlere göre İngiltere’nin en önemli simgelerinden biridir.

10. ANITKABİR



Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu anıt mezardır. Başkent Ankara ve Türkiye’nin en önemli simgelerinden biridir. 1944-1953 yılları arasında inşa edilen anıt, II. Ulusal Türk Mimarlık Dönemi’ni yansıtmaktadır. 750 bin metrekarelik zemin alanıyla oldukça büyük bir alan üzerine inşa edilmiştir. Aslanlı Yol, Tören Meydanı ve Mozole’den oluşan 3 ayrı bölüme sahiptir. Mozole’nin altında bulunan mezar odasında yüce önder Atatürk’ün mezar odası bulunmaktadır. Mezar odasının ortasında bulunan mermer sanduka etrafında Türkiye’deki bütün illerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Azerbaycan’dan topraklar gönderildiği pirinç vazolar çevrelenmiştir. Büyük bir yeşil alan içerisinde yükselen Anıtkabir’de Barış Parkı denilen alana ise, yurtiçi ve yurtdışından binlerce fidan dikilmiştir.

Jön TüRk ve Penia bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Herkesin En Az 1 Defa Görmesi Gereken 10 Dünya Simgesi
21 Aralık 2015
2
sadece 2 yere gidebildim

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
Standart Cevap: Herkesin En Az 1 Defa Görmesi Gereken 10 Dünya Simgesi
21 Aralık 2015
3
Hepsi birbirinden değerli yerler.

Teşekkürler sunum için Damla.
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.