Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree8Beğeniler
  • 3 Post By Penia
  • 1 Post By Narsist
  • 1 Post By Jön TüRk
  • 2 Post By Gülfem
  • 1 Post By Nutella
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik

Mavi Kuş Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,Odunpazarında nerede kalınır

20 Kasım 2016
1

Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,fiyatları ne kadar,Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,Odunpazarında nerede kalınır







Odunpazarı, Eskişehir‘in en eski ve turistik semti. Eskişehir gezilecek yerler listemizde yer alan birçok önemli gezi noktası burada yer alıyor. Şehrin ilk yerleşim bölgesi olan Odunpazarı ile ilgili bir rivayet bulunur. Şehre yerleşim için gelen halk Odunpazarı ile Porsuk Çayı’nın yer aldığı Adalar bölgelerine birer adet koyun ciğeri asar. Bir süre sonra Odunpazarı’na asılan ciğerin daha geç bozulması üzerine halk yerleşim için bu bölgeyi seçer. Bölgeye Odunpazarı adının verilmesinin nedeni ise zamanında köylülerin dağlardan şehre satmak için getirdikleri odunları bölgedeki Yediler Parkı’ndaki meydanda satmalarındandır.

Günümüzde ise bölge turistik olarak şehrin en önemli yeri. 2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Odunpazarı, şehrin gezilip görülmesi gereken birçok noktayı bünyesinde bulunduruyor.

Odunpazarı Gezilecek Yerler


Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Lületaşı Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Eskişehir Balmumu Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Şelale Park, Osmanlı Evi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Alaaddin Camii, Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi, Arasta ile Şeyh Edebali Türbesi, Odunpazarı’nda yer alan en önemli gezi noktaları. Bunlar dışında bölgede onlarca han, çeşme, cami ve türbe yer alıyor. Eğer Odunpazarı’nda çok daha detaylı gezmek isterseniz Osmanlı Evi içerisinde yer alan turizm ofisinden Odunpazarı bölge haritasını alabilirsiniz. Odunpazarı gezilecek yerler listesinde yer alan tüm noktalar harita üzerinde gösteriliyor.

Tarihi Odunpazarı Evleri




Osmanlı sivil mimarisi yapılarının en güzel örneklerini görebileceğiniz Odunpazarı Evleri ilk kez görenleri çok etkileyen bir bölge. Yapılan restorasyon çalışmalarının ardından günümüzdeki görünümüne kavuşan evler Eskişehir’e gelenlerin ilk görmeleri gereken yerlerden. Bölgenin topografik yapısına uygun olarak konumlandırılmış evler geleneksel Osmanlı dokusunu yansıtır. Dar sokaklar boyunca uzanan 2-3 katlı yapılar günümüzde halen konaklama için kullanılmasının yanında birçok turistik yapıya da ev sahipliği yapıyor. Yenilenen evler bugün birçok kafe, restoran, butik otel, müze ve ufak dükkanlar olarak turistlerin hizmetinde.

Odunpazarı Evleri arasında dolaşırken tarih içinde bir yolculuğa çıkmış gibi hissedersiniz.

Kurşunlu Cami ve Külliyesi



Kanuni Sultan Süleymanın’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında Mimar Acem Ali’ye yaptırılan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Odunpazarı’nda yer alan en önemli yapılardan. Yüzyıllar boyunca cami ve külliye olarak hizmet veren yapı günümüzde turistik amaçlarla da hizmet veriyor. Külliyenin cami dışındaki bölümleri günümüzde El Sanatları Çarşısı, Sıcak Cam Üfleme Atölyesi, Lületaşı Müzesi ve Evlendirme Dairesi olarak hizmet veriyor.


Lületaşı Müzesi



Kurşunlu Külliyesi içinde yer alan Lületaşı Müzesi, alanında dünyanın önde gelen müzelerinden. Eskişehir’in simgelerinden olan lületaşı’ın ham halinin ve çeşitli sanatçılar tarafından işlenerek birbirinden güzel objelere dönüştürülmüş hallerini bu ufak müzede inceleyebilirsiniz. Bu girişi ücretsiz, en fazla 15-20 dakikalık bir süre müze gezisi için yeterli.


Atlıhan El Sanatları Çarşısı



Bölgedeki bir diğer tarihi yapı olan Atlıhan El Sanatları Çarşısı, 1850’li yıllarda bölgenin ileri gelenlerinden Takattin Bey tarafından han olarak yaptırılmış. Zamanında Eskişehir’e gelenlerin hem kendilerinin hem de hayvanlarının konakladıkları han günümüzde turistik bir çarşı olarak hizmet veriyor. Başta lületaşı olmak üzere şehre özgün yöresel hediyeliklerinin satışının yapıldığı çarşıda kendinize ve sevdiklerinize birçok hediye bulabilirsiniz.


Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi



Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, yurt dışında bulunan ünlü Madame Tussauds Müzeleri’nin bir benzeri. 2013 yılında Odunpazarı evlerinin bir tanesinde hizmete açılan müzede 160 adet balmumu heykelinin yanı sıra Kurtuluş Savaşı ve çeşitli dönemlere ait bazı objeler de sergileniyor. Müzede; Kemal Sunal, Barış Manço, Şener Şen, Cüneyt Arkın gibi birçok önemli şahsın balmumu heykellerini inceleyebilir, heykellerle birlikte fotoğraf çektirebilirsiniz.



Çağdaş Cam Sanatları Müzesi



Balmumu Heykeller Müzesi’nin hemen yanındaki yapıda yer alan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi içerisinde yerli yabancı yüz kadar eser sergilenmektedir. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Cam Dostları Grubu‘nun ortak çalışmasıyla meydana gelen müze cam sanatının tanıtıldığı en önemli müzeler arasında yer alıyor.


Şelale Park




Odunpazarı’nın üst kısımlarında yer alan Şelale Park, sahip olduğu konum ile Eskişehir manzarasını en güzel seyredebileceğiniz nokta. Park içerisinde yer alan ufak yapay şelale dışında ufak bir yel değirmeni, Don Kişot Heykeli, çocuklar için oyun grupları ile manzaraya karşı bir şeyler yiyip içebileceğiniz kafe ve restoran yer alıyor.

Odunpazarı’nın üst kısımlarında yer alan Şelale Park, Eskişehir manzarasını seyredebileceğiniz en güzel noktalardan.

Osmanlı Evi



Osmanlı Evi ya da asıl adı ile Yeşil Efendi Konağı, 1890 yılında bölgenin ileri gelenlerinden Halil İbrahim Efendi tarafından yaptırılmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’i ziyareti sırasında burada konaklaması evin tarihsel olarak önemli özelliklerinden biridir. Evin mimarisi oldukça etkileyicidir. Kurşunlu Külliyesi’ne yakın bir konumda yer alan günümüzde Odunpazarı Belediyesi turizm ofisi olarak kullanılıyor. Dilerseniz evin içerisini ziyaret edebilirsiniz.

Osmanlı Evi, Odunpazarı’nın en önemli mimari yapılarından.

Cumhuriyet Tarihi Müzesi



Balmumu Heykelleri Müzesi’nin sırasında yer alan müze binası 1916 yılında Numune Mektebi olarak yapılmıştır. Günümüzde Cumhuriyet Tarihi olarak hizmet veren yerde, Kurtuluş Savaşı ile ilgili çeşitli objeler, Atatürk’ün çeşitli özel eşyaları, Çanakkale ve Sakarya Savaşlarına, Kongrelere, İnönü Savaşlarına, Büyük Taarruza, Cumhuriyetin ilk yıllarına ait 131 fotoğraf ile Cumhuriyet Dönemi’nde önemli hizmetleri olan gemilerin maketleri sergilenmektedir.



Alaaddin Camii



Şehrin en eski ve önemli dini yapılarından olan Alaaddin Camii; 1267 yılında III. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında yapılmıştır. Anadolu Selçuklu Dönemi’nde inşa edilen cami ilerleyen dönemlerde yapılan yenilemeler sonucunda Selçuklu mimarisi özelliğini yitirmiştir. 1944-1951 yılları arasında müze olarak kullanılan cami, Arkeoloji Müzesi‘nin açılmasının ardından tekrar ibadete açılmıştır.



Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi




Tarihi Odunpazarı Evleri‘nin birinde kurulu olan Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi içerisinde yerli yabancı karikatüristin yüzlerce eseri sergileniyor. Müze içerisinde bir de kütüphane yer alıyor.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Karitürleri Müzesi’nin yer aldığı bina, Odunpazarı’nın en güzel mimari yapılarından.

Arasta



İki katlı Arasta çarşısı içerisinde cam, çini ve seramik eserleri sergilenip satışı yapılıyor.


Şeyh Edebali Türbesi




Odunpazarı mezarlığında yer alan Şeyh Edebali Türbesi bölgenin önemli dini değerlerinden. Osmanlı Devleti’nin fikir babalarından olan bir İslam alimi, Ahi şeyhi ve Osman Gazi’nin kayınbabası ve hocası olan Şeyh Edebali’nin türbesi aslen Bilecik’te yer alsa da bir dönem Eskişehir’de ikamet etmesinden dolayı Eskişehir’de de adına bir türbe yaptırılmıştır.



Odunpazarı Bölgesi’nde nerede kalınır?

Odunpazarı Bölgesi şehrin en otantik ve turistik noktalarından. Eğer Eskişehir’de kaldığınız süre boyunca bu bölgede konaklamak isterseniz çevrede yer alan çeşitli butik otellerde kalabilirsiniz. Arslanlı Konak Otel, Han Royal Otel, Abacı Konak Otel, FRZ Konak Butik Otel ve biraz daha lüks seviyede yer alan Rixos Thermal Otel bölgede konaklama yapabileceğiniz otellerden.

Jön TüRk, Narsist ve Nutella bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Narsist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
17 Haziran 2015
Bulunduğu yer
ω
Mesajlar
1.134
Seslenildi
82 Mesaj
Etiketlendi
135 Konu
Ruh Hali
Yalniz
Standart Cevap: Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,Odunpazarında nerede kalınır
20 Kasım 2016
2
Geçen sene gitmiştim güzel bir yer mutlaka görülmesi gerekir
Penia bunu beğendi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Başkalarının iyiliğine çalışmak ,kendi mutluluğunu sigorta etmektir.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
14 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Başkent
Mesajlar
33.815
Seslenildi
2159 Mesaj
Etiketlendi
342 Konu
Standart Cevap: Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,Odunpazarında nerede kalınır
20 Kasım 2016
3
Harika bir sunum teşekkürler @Penia
Penia bunu beğendi.
Bunu hiç unutma Evlat ! Batı hiçbir zaman uygar olmamıştır ve bugünkü refahı;devam edegelen sömürgeceliği ,döktüğü kan,akıttığı gözyaşı ve çektirdiği acılar üzerine kuruludur . . .

Aliya İzzetbegoviç


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli
Standart Cevap: Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,Odunpazarında nerede kalınır
21 Şubat 2017
4
Eskişehir kahvaltı mekanları dendiğinde ilk akla gelen Doyuran Kahvaltı Salonu, Odunpazarı’nda, Atatürk Stadyumu’nun karşısında yer alan, esnaf lokantası kıvamında, mütevazi bir mekan. Kendi halinde ama seveni ve bileni çok olan mekanın kahvaltı seçeneği az, öz ve lezzetli. Serpme olarak servis edilen kahvaltıda fiks bir fiyat yok, serpilenler de menüden seçmeli.



Bal kaymak, tahin pekmez, peynir tabağı, söğüş ve peynir çeşitlerinden oluşan kahvaltı tabağı, pastırmalı yumurta, sucuklu yumurta, menemen, gözleme… Kalabalık gidilip her birinden azar azar denenmeli. Su bardağında servis edilen çay dikkat çekici. Ballı süt mekanın spesiyali, o da es geçilmemeli. Fiyatlar makul, servis ilgili. Eskişehir’de kahvaltı yapılacak yer arayanlar, ambiyanstan ziyade lezzet arayanlar buraya mutlaka yolunu düşürmeli.



DOYURAN KAHVALTI SALONU

Mustafa Kemal Atatürk Caddesi, Demirciler Sokak, No 7/C, Odunpazarı, Eskişehir

0 (222) 2305164
Penia ve Nutella bunu beğendiler.
Nutella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: Eskişehir Odunpazarı Gezilecek yerler,nerelere gidebilirim,Odunpazarında nerede kalınır
21 Şubat 2017
5
Eskişehir doğumlu ve 6 yaşına kadar orada büyümüş vede arada uğrayan biri olaraktan; gerçekten 'gidilip, görülüp, gezilmesi gereken yerlerden birisi' diyorum. O evleri, evlerin aralarındaki sokakları (-dahi-), müzeleri her şeyiyle Eskişehir Odun Pazarı deyince, bir hoş oluyorum..

Teşekkürler güzel sunum, paylaşım için @Penia
Penia bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.