Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 2 Post By Gülfem
  • 1 Post By Türkolog
  • 1 Post By Gülfem
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

Standart Köprülü Kanyon Hakkında Bilgi ve Nerede ?

17 Nisan 2017
1



Köprülü Kanyon, milli park olarak ilan edilen bir doğa harikasıdır. Kanyonun içerisinden dünyaca ünlü olan Köprüçay ırmağı geçmektedir. Bölge, her yıl Dünya’nın dört bir yanından turist çekmektedir. Bölgeyi turistik açıdan son derece değerli kılan Köprüçay ırmağında çeşitli ülkelerden gelen turistler rafting yaparlar. Bu ırmak rafting spor için son derece ideal ve bilindik bir bölgedir. Bölgeyi asıl özel kılan şey manzaradan daha çok bu ırmaktır. Irmağın son derece değişken bir dokusu vardır. Bu da rafting sporu için ideal bir alan sağlamaktadır.

Köprülü Kanyon Neler Yapılır?

Köprülü Kanyon’a vardığınız zaman yapmak isteyeceğiniz ilk şey biraz durup manzarayı izlemek olacaktır. Daha sonrasında bölgede çeşitli alanları gezebilir ve çeşitli su sporları yapabilirsiniz. Bölge, turizm açısından oldukça fazla tercih edildiğinden bölgede gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Bir parça tarih bir parça spor ve bir parça doğa için burası tercih edilebilecek en ideal yerlerden biridir. Burada safari veya binicilik yapabilirsiniz. Bunun haricinde bahsettiğimiz gibi rafting için de bölge son derece uygundur.

Köprülü Kanyon Gezilecek Yerler

Kanyona geldiğiniz zaman sadece su sporları değil aynı zamanda çeşitli tarihi yerler ve yaylaları da gezmeniz mümkün olacaktır. Bölge turistik açıdan gerçekten son derece zengindir. Bölgede yemyeşil yaylaları mutlaka görmeniz gerekir. Köprü çayı Toroslar’ı ayırarak bir vadi oluşturmaktadır. Bu vadinin içerisinde ise birçok farklı yayla yer alır. Bu yaylaları ziyaret edebilir ve yeşilliğin tadını çıkartabilirsiniz. Yaylaların haricinde Manavgat şelalesi ve Side Antik kenti de buraya geldiğinizde gezebileceğiniz yerler arasında yer alıyorlar.

Köprülü Kanyon Rafting

Bölge, rafting severler için son derece heyecan verici bir yerdir. Bölgeyi turistik açıdan canlı kılan en önemli unsurlardan biri de bir su sporu olan raftingdir. Bölgede standart olarak çizilmiş olan bir rafting parkuru bulunmaktadır. Dilerseniz burada rafting yapabilirsiniz. Aynı zamanda çevre otellerde buralara turlar düzenlemektedirler. Bu turlar ile de buraya gelebilir ve çeşitli eğitim programlarından da yararlanabilirsiniz. Bölgede rafting haricinde binicilik ve safari de yapılabilmektedir.

Safari gibi turları genellik ile Antalya ve Side bölgelerinde yer alan çeşitli seyahat acenteleri düzenlemektedirler. Bu bölgelerde bir otelde veya pansiyonda konaklıyor iseniz sizlere yakın olan bir seyahat acentesinden bu turlar için fiyat ve broşür alabilirsiniz. Burada rafting yapmak isteyen bireyler için günü birlik olacak şekilde Antalya, Kemer, Belek, Side ve Manavgat’tan servisler kalkmaktadır. Bu servisler aracılığı ile bölgeye sabah gelebilir ve akşam geri dönebilirsiniz. Buraya aynı zamanda kendi şahsi aracınızla da rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Köprülü Kanyon Nerede ve Nasıl Gidilir?

Kanyon, Antalya’ya 90 kilometrelik bir uzaklıkta Manavgat ilçesinde yer almaktadır. Antalya bölgesinden yola çıkan bireyler Serik ve Manavgat’ın arasından Toroslar’a doğru ilerlemelidirler. Yola girdikten yaklaşık olarak 40 kilometre kadar sonra kanyona ulaşabilirsiniz. Isparta’dan bölgeye ulaşmak isteyen bireylerin ise tabelaları takip etmeleri yetecektir. Yolların çok da sağlam olmadığını belirtmekte fayda var. Bu sebeple dikkatli gitmeniz gerekir. Yeni yollar yapılmadığından dolayı bölgeye ulaşım yavaş ve kontrollü bir şekilde yapılmalıdır.


Müthiş bir yer burada raftinge katılmıştım şahane manzarası var çok beğendim tavsiye ederim.

Hesna ve Türkolog bunu beğendiler.
Türkolog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Madem ki erler gibi yürüyor, ayaklarının çevikliğine güveniyorsun. Bunun şükür ifadesi olarak ağır ağır gidenlere katlanman gerekmez mi?
Üyelik tarihi
21 Şubat 2017
Bulunduğu yer
İstanbul
Yaş
29
Mesajlar
5.834
Seslenildi
721 Mesaj
Etiketlendi
80 Konu
Ruh Hali
Arastirmaci
Standart Cevap: Köprülü Kanyon Hakkında Bilgi ve Nerede ?
17 Nisan 2017
2
Harika bir yer. Umarım bir gün gitmek nasip olur.
Gülfem bunu beğendi.
Eğer şimdiye kadar başımıza gelenler bize bir şey öğretmediyse, bundan sonra bildiklerimiz hiçbir işe yaramayacaktır.
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli
Standart Cevap: Köprülü Kanyon Hakkında Bilgi ve Nerede ?
17 Nisan 2017
3
Tavsiye ederim hocam gerçekten doğa harikası hele orada rafting yapmak muhteşem... sonrada orada oturup gözlemelerden yiyeceksin çayla veya köpüklü ayranla tarif edilmez yaşanmalı mutlaka derim
Türkolog bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj