Malzemeler

1 kahve fincanı sirke
2 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbet için:

1’er su bardağı tozşeker ve su
2 damla limon suyu

Muhallebi için:

3 su bardağı süt
1 adet yumurta
6 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt

Süslemek için:

Hindistancevizi,
Toz antepfıstığı

Sirkeli Galeta Unu Tatlısı Yapılışı

YUMURTA ve tozşekeri çırpma teli ile çırpın. Ceviz, hindistancevizi, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Galeta unu, ardından sirke ilave edip karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin.

Yağlanmış, ısıya dayanıklı orta boy bir kaba, kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti kaşık kaşık gezdirip soğumaya bırakın. Muhallebi için soğuk süte yumurta, tozşeker, un ve vanilya ekleyip ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin.
Mikserle 10 dakika çırpıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süt ve krem şanti köpürene dek çırpın. Daha sonra soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın. Karışımı tatlının üzerine yayıp, hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.