Deniz kestanesi tatlısı için gereken malzemeler

250 gr margarin veya tereyağ
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
2 Su bardağı un
2 Adet yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 küçük paket kakao
1 küçük kaseı siyah veya mavi haşhaş

Şerbeti için

3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su

Deniz kestanesi tatlısı nasıl yapılır

Şerbet için üç su bardağı şeker üç su bardağı su ile kaynatılır ve soğumaya bırakılır,

Oda sıcaklığındaki margarin yoğurma kabına alınır yumurta ile krema haline gelene kadar yoğrulur sırası ile kakao,irmik,ceviz içi ,un,vanilya ve kabartma tozu konulur yoğurularak kıvamını bulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde yuvarlanarak haşhaşa batırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Şerbet soğuk olarak fırından sıcak çıkan tatlının üzerine dökülür .