MAzemeler
500 gr kuru erik
2+1/2 su bardağı vişne suyu
50 gr (1/2 su bardağı) bütün kabuksuz badem
750 gr (3 su bardağı) krema
5 cm'lik vanilya çubuğu
8 yumurtanın sarısı
8 yumurtanın akı
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 limonun suyu 1 çorba kaşığı kavrulmuş badem (dövülmüş)

Hazırlanışı
Erikleri orta boy bir kaseye koyup, üstüne vişne suyunu dökerek 4 saat bir kenarda bekletiniz.
Kasedeki erik ve vişne suyunu orta boy bir tencereye aktarıp orta ateşte kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, erikleri 25 dakika, yumuşayana kadar (erikler dağılmamalıdır) ağır ateşte pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakınız.
Erikler soğuyunca süzgeçten geçirip süzülen vişne suyunu dökünüz. Bıçağın sivri ucuyla eriklerin çekirdeklerini çıkarıp her birinin içine bir bütün badem yerleştiriniz. 750 gr'lık sufle kabının (ya da bir tepsinin) dibine ve kenarlarına birer sıra erik dizerek kabı bir kenara bırakınız.
Önce fırınınızı hafifçe (150°C) ısıtınız.
2+1/2 su bardağı krema ile vanilya çubuğunu bir kaseye koyunuz. Kaseyi sıcak su dolu bir tencereye oturtup orta ateşte kaynatmadan pişiriniz. Kremayı, kaynamaya yüz tutunca ateşten alıp, kasenin üstünü kapatarak 10 dakika bir kenarda bekletiniz. Delikli kepçeyle vanilya çubuğunu çıkarıp yıkayarak, bir başka tarifte kullanmak için saklayınız.
Büyük bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, karışım koyulaşıp açık sarı olana kadar çırpınız. Kenarda beklettiğiniz ılık kremayı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak bu yumurtalı karışıma ekleyiniz. Yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu tahta kaşıkla karıştırarak ekleyip, kaseyi bir kenara bırakınız.
Orta boy bir başka kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını öteki kasedeki yumurta sarısı - krema karışımına katınız.
Karışımı sufle kabına (yada tepsiye) dizilmiş eriklerin üstüne döküp, kabı, içinde 2,3-4 cm soğuk su bulunan büyük ve yayvan bir tepsiye oturtarak fırının orta katına sürünüz. Tatlıyı 1 saat pişirdikten sonra fırından çıkarıp, bir kenarda soğumaya bırakınız. Sonra buzdolabına koyup bir saat bekletiniz.
Kalan 1/2 su bardağı kremayı, orta boy bir kasede yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpıp sıkma torbasına doldurunuz. Tatlıyı buzdolabından alıp üstüne sıkma torbasıyla bir yıldız biçimi sıkınız. Üstüne dövülmüş bademleri serpip tatlınızı servis ediniz.