-400 g tel kadayıf
-200 g tereyağı
Şerbeti için
-2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 yemek kaşığı portakal suyu
-400 g bütün Antep fıstığı
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük mu n kaplarının tabanına paylaştırın. Üzerine bastırarak kadayıfın kalıpların içine iyice yerleşmesini sağlayın. Kuruması için 1 gece oda ısısında bekletin. Tereyağını kısık ateşte eritip süzgeçten geçirin. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin.
Kadayıf çanaklarını dikkatlice kalıplardan çıkarıp kağıt havlu üzerine dizin. Şerbeti için şeker ile suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Portakal suyu ile tatlandırıp bütün Antep fıstıklarını ilave edin ve birkaç dakika pişirin. Şerbetli Antep fıstıklı karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurun ve soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun.
Damla
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Antep fıstıklı kadayıf topları
11 Mart 2018
Antep fıstıklı kadayıf topları
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.