Malzemeler:
- 4 Yemek kaşığı Kakao
- 1 Poşet Krem Şanti
- 4 Su bardağı Süt
- 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
- Yarım Su bardağı Toz Şeker
- 1 Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- Kararında Hindistan Cevizi
Krem Şantisi İçin
- 1 Su bardağı Süt
Hazırlanışı:
Fırın tepsisine ya da dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizini serpin. Geniş bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağı ve vanilya ekleyerek mikser ile 3-4 dakika çırpın.Hindistan cevizi serptiğiniz tepsinize ince olacak şekilde dökün. Bir kaşığı ıslatıp üzerini düzeltin. Oda sıcaklığında bekletip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın. İnce şekilde muhallebinin üzerine yayın. Tatlınızı buzdolabında bir gece bekletin. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesin ve rulo şeklinde sarıp, servis yapın. Kakaolu sultan sarması hazır. Afiyet olsun. Kalori
Kalori Miktarı: 1953 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı: 244 Kcal
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Kakaolu Sultan Sarması Tarifi
14 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.