• 4 Yumurta
  • 1 subardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3su bardağı un
  • ÜZERİ İÇİN MALZEME
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 3 Adet sert şeftali
  • 1 Su bardağı çekilmiş ceviz
  • Pudra şekeri
Tarif
  • Yumurta ve toz şeker beyaz olana kadar çırpılır.
  • Yoğurt yağ eklenip karıştırılır.
  • Daha sonra vanilya kabartma tozu ve un eklenir.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
  • Üzerine önce ceviz serpilir,sonra soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliler dizilir.
  • En son yarım bardak toz şeker serpilir.
  • 175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.