- 4 Yumurta
- 1 subardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3su bardağı un
- ÜZERİ İÇİN MALZEME
- Yarım su bardağı tozşeker
- 3 Adet sert şeftali
- 1 Su bardağı çekilmiş ceviz
- Pudra şekeri
- Yumurta ve toz şeker beyaz olana kadar çırpılır.
- Yoğurt yağ eklenip karıştırılır.
- Daha sonra vanilya kabartma tozu ve un eklenir.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür.
- Üzerine önce ceviz serpilir,sonra soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliler dizilir.
- En son yarım bardak toz şeker serpilir.
- 175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.