Kestaneli kolay profiterol

Malzemeler:

500 gr kestane, 1 su bardağı toz şeker, 2 muz, 1.5 paket pötibör bisküvi, 1 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 paket hazır çikolata sosu, Birkaç hazır kestane şekeri






Hazırlanışı:

Kestaneleri yıkayıp bıçağın ucuyla üzerlerini çizin.
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar (kabukları soyulabilecek kıvama gelene kadar) haşlayın. Süzgece alıp ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyup robota alın ve ezin. Kestane püresini tavaya alıp şeker ve 2-3 çorba kaşığı su ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Bisküvileri ufalayıp robotta un halinde ezin. Kestane püresine ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Muzları soyup ilave edin ve çatalla ezin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizi ıslatarak yuvarlayın. Üzerlerine birer üzüm yerleştirip hafif bastırın. Topları servis tabağına üst üste dizin. Çikolatalı sosu paket üzerindeki tarif gibi hazırlayın ve topların üzerine gezdirerek dökün. Kestane şekerleriyle süsleyip servis yapın.
alıntı