Malzemeler:
2 bardak duru üzüm pekmezi
1 bardak yarma
4 bardak su
1 kase ceviz
Yapılışı:
Orta boy tencereye 2 bardak duru (sıvı) üzüm pekmezi, 4 bardak su ve ocak ateşinde kaynamaya bırakılır. 1 bardak köy yarmasını 2 bardak su ile orta boy tencerede, orta ocak ateşte 10 dakika haşlanır. Suyunu çeken yarmanın altı kapatılarak pekmezli sulu karışımın içerisine eklenir ve karıştırılır. Harcımız muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ocak ateşine alınıp pişirilir. Muhallebi kıvamına gelen harcımız servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlımızın üzerine 1 kase ceviz rondodan geçirilerek üzerine serpiştirilerek servis edilir. Tatlımız 6 kişilik olup, yapılış süreci 20 dakikadır.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Tarhana Tatlısı
15 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.