Malzemeler:
2 bardak duru üzüm pekmezi
1 bardak yarma
4 bardak su
1 kase ceviz

Yapılışı:
Orta boy tencereye 2 bardak duru (sıvı) üzüm pekmezi, 4 bardak su ve ocak ateşinde kaynamaya bırakılır. 1 bardak köy yarmasını 2 bardak su ile orta boy tencerede, orta ocak ateşte 10 dakika haşlanır. Suyunu çeken yarmanın altı kapatılarak pekmezli sulu karışımın içerisine eklenir ve karıştırılır. Harcımız muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ocak ateşine alınıp pişirilir. Muhallebi kıvamına gelen harcımız servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlımızın üzerine 1 kase ceviz rondodan geçirilerek üzerine serpiştirilerek servis edilir. Tatlımız 6 kişilik olup, yapılış süreci 20 dakikadır.