Malzemeler
*2 su bardağı un
* 1 paket kuru toz maya (instant maya) (2 tatlı kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz)
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* 2 adet yumurta sarısı
Kakaolu sos için;
* 2 su bardağı su
* 1,5 yemek kaşığı un
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
1 Unu derin bir kaba koyun. Bulabilirseniz kabartma tozu gibi paketlerde satılan toz maya kullanın, çok pratik bir malzemedir. Ama bildiğimiz toz mayadan 2 tatlı kaşığı kadar kullansanız da olur.

2 Mayayı, tozşekeri ve tuzu unun üzerine serpiştirip kaşıkla karıştırın. Ilık süt ve yumurta sarılarını katarken tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Koyu muhallebi kıvamındaki hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirip mayalanmasını sağlayın.
3 Diğer taraftan, kenarları yüksek, küçük bir tencereye bol miktarda yağ koyup kızdırın. Yağ kızınca ocağın altını kısın.
4 Mayalanan hamurdan kaşık yardımıyla bir miktar alıp kızgın yağa şerit gibi uzatarak dökün. Her seferinde kaşığı kızgın yağa sokup çıkarın ki, hamur kaşığa yapışmasın. Hamuru yağa dökerken şerit şekli veremiyorsanız yuvarlak oluşturacak şekilde de dökebilirsiniz.
5 Kızarttığınız hamurları kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın.
6 Sosu hazırlamak için; su, un, tozşeker ve kakaoyu bir tencereye aktarıp kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Hafif ılık hale gelmesini bekleyip sosu hamurların üzerine gezdirin.Tatlıyı servise sunun.