MALZEMELER
200 gr frambuaz
300 ml vişne suyu
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
150 ml süt kreması
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kavrulmuş file badem
Süslemek için :
Frambuaz ve pudra şekeri
Tarif
Frambuazları temizleyin. Bir kâseye alıp üzerine vişne suyunu ekleyin ve 4 saat bekletin. Kısık ateşte 10 dakika ısıtıp soğutun. Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Ocaktan alıp ılıtın.
Yumurta sarılarının üzerine ekleyip karıştırın. Krema, limon suyu ve vişne sulu frambuazları ilave edin. Mutfak robotunda ezin. Yuvarlak bir sufle kabının çevresini yağlı kâğıtla (Kağıdın yüksekliği kalıptan fazla olmalı) sarın. Açılmaması için iyice sabitleyin.
Sufle harcını kalıbı iki parmak geçecek şekilde ilave edin. Buzlukta 4 saat bekletin. Kalıbın kenarındaki yağlı kâğıdı çıkarın. Kalıptan taşan suflenin kenarlarına file bademleri yapıştırın. Frambuazları pudraşekere bulayıp suflenin üzerine dizin. Servis yapın
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Frambuazlı Soğuk Sufle Tarifi
29 Mayıs 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.