Ayva Tatlısı
Malzemeler:
ayva ( kişi sayısına göre )
toz şeker
1 çubuk tarçın
su
Hazırlama Tarifi:
ayvaları yıkayıp soyup ikiye bölün limon sıktığınız su dolu kap içine atınız (ayvalar kararmasın)ayvaları tencereye oyuk kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin.her ayvanın üstüne 1 küçük çay bardağı tozşeker ekleyin.ayvaların seviyesine su,tarçın ve ayva kabukları, ile çekirdeklerini,yerleştirip pişirin.isteğe göre dondurma,kaymak veya kremşanti ile servis edin.Ayva kabuğu jölelenmesini, çekirdekleri ise renginin dönmesini sağlıyor.
Üyelik tarihi
01 Nisan 2015
Bulunduğu yer
"Orada.." (:
Mesajlar
26.918
Seslenildi
1088 Mesaj
Etiketlendi
93 Konu
Ruh Hali
Ayva Tatlısı
01 Ocak 2016
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati