El Açması Kolay Baklava


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Araları için;
kırık ceviz
Üzeri için;
200 gr tereyağ
Açmak için;
mısır nişastası
Şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
Çeyrek limon suyu


Hazırlama Tarifi:

Yoğurma kabına yumurtaları kırın.Üzerine süt,sıvıyağ,sirke,tuz ve kabartma tozunu ekleyip,karıştırın.Azar azar un ilavesiyle ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hazırladığınız hamuru üzeri kapalı olarak 10-15 dakika dinlendirin.30 eşit parçaya bölün. Bu parçaları beze haline getirin.Nişasta yardımıyla bu bezeleri serviz tabağı büyüklüğünde açın.Her katın arasına hafif nişasta serperek 10'ar 10'ar üst üste koyun.Böylece 3 adet 10'arlı grup oluşturuyoruz.10'arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsinizin büyüklüğüne getirin.45-50 cm. çapında yuvarlak tepsi öneririm.Tereyağı eritin ve fırça yardımıyla tepsinizi yağlayın.Merdane ile açtığınız hamurların ilk grubunu tepsiye yayın ve arasına bolca ceviz kırığı serpin.Daha sonra diğer grubu tepsiye serin ve yine ceviz serpin.Son grubuda tepsiye serin ve kesme işlemini yapın.Bu aşamada resimlerde gördüğünüz şekilde baklava kesimi yaparsanız daha hoş ve güzel görünümlü bir baklavanız olur.Ama dilediğiniz başka türlü bir şekildede kesebilirsiniz.Son olarak baklavanın üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek erittiğiniz tereyağı dökün. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Baklavayı soğumaya bırakın..Baklava soğuk şerbet sıcak olacak.




..